Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μας εμπαίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική;

Η τωρινή συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ γεννά πλέον σημαντικές αμφιβολίες για το θέμα. Πριν τις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση για τη θέσπιση της.....
απλής αναλογικής, με κατάργηση μάλιστα του αντιδημοκρατικού ορίου 3%. Όμως τώρα…

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε την πρότασή του ήταν ένα κόμμα του 4%. Σήμερα όμως ενδέχεται να είναι πρώτο κόμμα και φυσικά πολύ θα ήθελε να κερδίσει το εντελώς απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό bonus των 50 βουλευτών.

Ναι μεν ο κ. Σκουρλέτης είπε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά την ίδια στιγμή άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τατσόπουλος είπε τα ακριβώς αντίθετα. Ευθέως και χωρίς περιστροφές είπε πως εκείνη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική «έχει μπει στη φορμόλη τα τελευταία χρόνια και δεν κατανοεί τις προτάσεις να… νεκραναστηθεί..» για να συμπληρώσει, απαντώντας στον κ. Γλέζο, ότι «…η απλή αναλογική είναι σήμερα ο ιδανικός δρόμος προς την Κόλαση, προς την ακυβερνησία».

Με τα τελευταία αυτά λόγια, βλέπουμε πως και ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο κλάμπ των συστημικών κομμάτων που προτάσσουν την αρχή της κυβερνησιμότητας έναντι της αρχής της δημοκρατικότητας. Όμως η θέση για ισχυρή εκτελεστική εξουσία έναντι της Λαϊκής Αντιπροσωπείας είναι βασική παράμετρος της παγκοσμιοποίησης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν παρουσιάζει τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με το ΠΑΣΟΚ προ του 1981, το οποίο υποσχόταν την απλή και άδολη αναλογική και όταν ανέλαβε την εξουσία, κατασκεύασε τους πιο καλπονοθευτικούς και αντιδημοκρατικούς εκλογικούς νόμους.

Το λάθος αυτό δεν πρέπει να το επαναλάβουμε, γιατί θα είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι εμείς, εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει εδώ και τώρα την απλή αναλογική, μαζί με όλα τα άλλα κόμματα, απομονώνοντας τη ΝΔ.

Πέτρος Χασάπης



kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις