Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σκληρή απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των "ρώσων συμπατριωτών"

ITAR-TASS
Σκληρή και χωρίς συμβιβασμούς απάντηση για τις "παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ρώσων συμπατριωτών από ξένα κράτη" θα δώσει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Αυτό τονίστηκε στη συνεδρίαση της υπουργικής επιτροπής για το θέμα «Σύγχρονες τάσεις της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του έργου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σε αυτόν τον τομέα», στην οποία προέδρευσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.....

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στο γεγονός ότι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει μπει στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων σε σημαντικά φόρα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Η υποστήριξη και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ατζέντας, που περιλαμβάνει την προστασία της διεθνούς ασφάλειας, την υιοθέτηση στρατηγικών κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, την προστασία του περιβάλλοντος, τον αφοπλισμό, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την τρομοκρατία, τους κανόνες που διέπουν το διαδίκτυο.
Οι τρόποι με τους οποίους η Ρωσία θα ενισχύσει τη συμμετοχή της σε ολόκληρο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα συζητήθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων που ανήκουν στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ιδιαιτέρως τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί η ιδέα του αμοιβαίου σεβασμού και του εποικοδομητικού διαλόγου, χωρίς πολιτικοποιήσεις, αντιπαραθέσεις και διπλά μέτρα και σταθμά. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η κατάσταση στην Ουκρανία. Εκφράστηκε ανησυχία για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η καταπάτηση του δικαιώματος χρήσης της μητρικής γλώσσας, οι εθνικές και εθνοτικές διακρίσεις και οι βανδαλισμοί κατά μνημείων ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις