Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα και αύριο λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που έχει προαναγγείλει ότι οι κινητοποιήσεις της θα είναι επαναλαμβανόμενης μορφής. 




Η ΠΝΟ καταγγέλλει ότι το πολυνομοσχέδιο έφερε εν κρυπτώ νέες ρυθμίσεις σε βάρος των ναυτεργατών και κατηγορεί την κυβέρνηση για ανάλγητη και καταδιωκτική συμπεριφορά εναντίον τους.

Η ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων. Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους.

Η Ομοσπονδία ζητεί επίσης την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων από το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και Άλλες Διατάξεις» αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς αλλά αντίθετα προστίθεται πληθώρα νέων ανέργων ναυτικών η οποία έχει φθάσει στα εφιαλτικά ποσοστά του 55% και άνω).

Τέλος, ζητεί την απόσυρση του άρθρου 25 του νομοσχεδίου περί «προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ασφαλείας» στα πλοία της ακτοπλοΐας, χαρακτηρίζοντάς το απεργοσπαστικό και αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο, καταργούνται συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις