Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η μητέρα της Κωνσταντοπούλου ζητά να μην επιστρέψει τα χρήματα του επιδόματος που παρανόμως λάμβανε


Συνέχεια στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με την μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου, δίνει η Real News, η οποία με το σημερινό δημοσίευμά της αποκαλύπτει πως η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ζήτησε να μην καταβάλλει τα χρήματα για του επιδόματος ανήλικων τέκνων που λάμβανε επί χρόνια δίχως να δικαιούται.




Υπενθυμίζεται πως πριν από μία εβδομάδα η εφημερίδα, σε δημοσίευμά της υποστήριζε πως η Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, πρώην σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου του 2013 λάμβανε επίδομα ανήλικων τέκνων κι ας είχαν οι κόρες της φτάσει 37 και 31 ετών... Μάλιστα όπως ανέφερε το ρεπορτάζ που υπέγραφε ο Βαγγέλης Μπότσαρης, σε έγγραφο αναφερόταν πως «η συνταξιούχος Λ. Αλεξίου, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 1994 αλλά και μέχρι τις 27 Ιουλίου του 2001, οπότε οι δύο κόρες της -αντίστοιχα- συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν είχε βεβαιώσεις σπουδών για κανένα από τα δύο παιδιά και, ως εκ τούτου, το επίδομα το οποίο λαμβάνει θα πρέπει να διακοπεί για την μεν Ζωή από 1/1/1995, για την δε Βασιλική-Ιωάννα από 1/08/2001», μία απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη της Α' Διεύθυνσης, Βασιλική Φλώρου.

Αυτήν την εβδομάδα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η Λίνα Αλεξίου με έγγραφό της αξιώνει την ακύρωση της παραπάνω απόφασης που έκανε λόγο για αναδρομική καταβολή των χρημάτων που λάμβανε. Στο νέο έγγραφο, η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, απευθύνεται προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αναφέρει πως η είσπραξη των εν λόγω χρημάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο σε λάθη του Ταμείου, κάτι που υποστήριξε και η ίδια στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά την δημοσιοποίηση του θέματος.

Την ίδια ώρα αναφέρει ότι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ενηλικίωση των θυγατέρων της μέχρι την απόφαση του Ταμείου για την αναδρομική διακοπή της χορήγησης του επιδόματος «ξεπερνά κάθε έννοια “εύλογου” χρόνο που κατά την νομολογία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την νόμιμη αναζήτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που εισπράχθηκαν καλόπιστα, όπως εν προκειμένω».

Προκειμένου να διεκδικήσει την μη καταβολή των χρημάτων που λάμβανε χωρίς να δικαιούται αναφέρει επίσης πως: «κατά συνέπεια πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη για τους παραπάνω λόγους και για τον πρόσθετο λόγο ότι η σχετική παροχή αναλώθηκε για τις βιοποριστικές ανάγκες της οικογένειάς μου και δεν διασώθηκε, ώστε να δύναμαι να τα επιστρέψω».

Σε άλλο σημείο δε, υποστηρίζει πως «ως εκ τούτου, η συνέπεια της προσβαλλόμενης αναδρομική διακοπή χορήγησης της εν λόγω παροχής – που σηματοδοτεί την αναζήτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών για διάστημα 19 ετών, αντίκειται στην αρχή της χρηστής διοίκησης».

Πάντως σύμφωνα με το καταστατικό του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών-Θεσσαλονίκης, κάθε συνταξιούχος «υποχρεούται να γνωστοποιεί στο ταμείο αμέσως κάθε μεταβολή στην προσωπική και οικογενειακή του κατάσταση λόγω γάμου, ενηλικίωσης, θανάτου κλπ», αλλιώς «είναι δυνατόν να στερηθεί την σύνταξή του για ένα τρίμηνο με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου και υποχρεούται να επιστρέψει τα ποσά που έλαβε επιπλέον αχρεωστήτως».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις