Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τουρκία: Οχτώ νεκροί λόγω του εκλογικού φανατισμού…


Τους οκτώ έχουν φτάσει, έως τώρα, οι νεκροί στην Τουρκία σε συγκρούσεις μεταξύ οπαδών διαφόρων κομμάτων, που έλαβαν χώρα έξω από εκλογικά τμήματα, σήμερα, ημέρα διεξαγωγής των τοπικών εκλογών στη γειτονική χώρα.



Δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλα εννέα τραυματίστηκαν στην επαρχία Χακαρί της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, μερικοί πολύ σοβαρά, σε επεισόδια στην περιοχή της Έδεσσας, σημερινή Ούρφα, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya οι αντίπαλες ομάδες δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ με πυροβόλα όπλα οι μεν κατά των δε. Στις δύο προαναφερθείσες συγκρούσεις βρέθηκαν αντιμέτωποι οπαδού του Ερντογάν και του Γκιουλέν. Σύμφωνα με το δίκτυο ολόκληρες οικογένειες αλληλοεξοντώθηκαν.



Σήμερα, περίπου 53 εκατομμύρια υπήκοοι του τουρκικού κράτους ψηφίζουν για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων, σε κοινότητες και δήμους, σε μια εκλογική αναμέτρηση που έχει πλέον λάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών θα έχει βαρύνουσα σημασία για το πολιτικό μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός και το κόμμα του, εδώ και μήνες, είναι μπλεγμένοι στη δίνη μεγάλων σκανδάλων.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις