Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

3o Παγκόσμιο Θερινό σχολείο Ιατρικής & Βιοεπιστημονικής Έρευνας με φόντο τη δύναμη του τοπίου της Μάνης

Ένα πολύ ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Έλληνες και ξένους φοιτητές ιατρικής και βιοεπιστημών, με μαθήματα από... καθηγητές παγκόσμιου κύρους θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 17 με 25 Μαΐου....

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA) διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το «Θερινό σχολείο στην Ιατρική & Βιοεπιστημονική Έρευνα και Διαχείριση», το οποίο θα λάβει χώρα στο Νέο Οίτυλο και το Λιμένι, στη Μάνη Λακωνίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής και βιοεπιστημών, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχουν και μεταδιδακτορικοί ερευνητές ενώ διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
Το Θερινό Σχολείο στη Βιοϊατρική Έρευνα & Management είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που το WHBA έχει καθιερώσει σε ετήσια βάση. Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι η παροχή γνώσεων από ειδικούς κορυφαία στις πιο προηγμένες ιατρικές και βιοεπιστημών ερευνητικά πεδία σε όλες τις ομάδες των συμμετεχόντων.
1374947 orig

Κατά τη διάρκεια του 3ου Θερινού Σχολείου Ιατρικής & Βιοεπιστημονικής Έρευνας και Διαχείρισης οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν σε θέματα κλινικών ερευνών που σχετίζονται με τον καρκίνο, θα αναφερθούν σε καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις επιστήμες της βιοτεχνολογίας καθώς και στα προβλήματα δημόσιας υγείας.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου και οι εκπαιδευόμενοι στους οποίους περιλαμβάνονται και μεταδιδακτορικοί ερευνητές, αλλά και γιατροί προερχόμενοι από τον χώρο της εκπαίδευσης, έχουν ήδη επιλεχθεί με βάση την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα.

Στη Μάνη θα παρευρεθούν επίσης και καθηγητές από Ελλάδα, Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία οι οποίοι στις 21 Μαΐου θα συμμετάσχουν και σε επιστημονικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του θερινού σχολείου,, το οποίο θα είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε γιατρό ή ερευνητή. Το 11ο Παγκόσμιο Ελληνικό Βιοιατρικό Συνέδριο στοχεύει στη διάδραση μεταξύ των εκπαιδευτών του προγράμματος για επιστημονικά θέματα, ενώ μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται και διαλέξεις για ζητήματα ανάπτυξης φαρμάκου με παράλληλες παρουσιάσεις κλινικών μελετών.

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA) είναι αφορολόγητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμόςπου ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από 20 χρόνια με στόχο την επικοινωνιακή και επιχειρησιακή διασύνδεση ομογενειακών ελληνικών ιατρικών και βιοεπιστημονικών συλλόγων που είχαν ιδρυθεί σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.Από το 2010 ο WHBA μετέφερε την έδρα του στη Νέα Υόρκη, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Τα μέλη του προέρχονται από διάφορες ιατρικές και βιοεπιστήμονικές κοινωνίες, από όλο τον κόσμο ενώ έχει δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με περίπου 3.000 γιατρυςί και βιοεπιστήμονες ελληνικής καταγωγής από περίπου 40 χώρες, σε σύνολο 5 ηπείρων.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων των φορέων-μελών του Συλλόγου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία τέθηκαν η μεταφορά στην Ελλάδα τεχνογνωσίας που αφορά στην ιατρική πράξη, στις μεθόδους βασικής και κλινικής ερευνητικής προσέγγισης σύγχρονων ιατρικών ζητημάτων και στην οργάνωση του συστήματος υγείας.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις