Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Dark Wallet: έρχεται η εφαρμογή για «ξέπλυμα χρήματος» στο Bitcoin!

Είναι να μην το ‘χεις τελικά. Γιατί αν το ‘χεις… Οι Cody Wilson και Amir Taaki είναι γνωστοί στο ιντερνετικό κοινό για τους λάθος λόγους: ο πρώτος είναι επικεφαλής του Defense Distributed έχοντας κατασκευάσει και το πρώτο πλήρως εκτυπωμένο 3D όπλο, ο δεύτερος θεωρείται αναρχικό στοιχείο και θερμός υποστηρικτής της ελεύθερης αγοράς. Μαζί εμπνεύστηκαν το Dark Wallet, μία πλατφόρμα που αν πετύχει, θα αλλάξει μια για πάντα το μέλλον του Bitcoin…

Wilson και Taaki συγκέντρωσαν το ποσό των 50.000 δολαρίων στο Indiegogo μαζί με κάμποσες ακόμα δεκάδες χιλιάδες σε Bitcoins προκειμένου να ολοκληρώσουν την πλατφόρμα τους, Dark Wallet. Τι κάνει αυτή; Όπως είπε ευθαρσώς και ο Wilson μιλώντας στο MOMA τον Μάρτιο,«είναι απλά ένα πρόγραμμα ξεπλύματος χρήματος»! Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, η εφαρμογή του διδύμου δεν είναι απαραίτητα παράνομη. Προστατεύεται από το ίδιο το Αμερικάνικο Σύνταγμα στις διατάξεις του περί ελευθερίας έκφρασης, έστω κι αν ο Wilson έχει κάνει ό,τι μπορεί για να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάθε υπηρεσίας δίωξης οικονομικών εγκλημάτων στις ΗΠΑ.
«Θέλω ένα πριβέ εργαλείο για συναλλαγές στη μαύρη αγορά, είτε πρόκειται για μη συνταγογραφημένα φάρμακα, είτε για ecstasy, είτε για όπλα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε με το εκπληκτικό: «Είναι λογικό να συμβούν άσχημα πράγματα σε τέτοιες αγορές. Η ελευθερία είναι επικίνδυνο αγαθό». Το FBI έχει ήδη κλείσει μια τέτοια πλατφόρμα μαύρης αγοράς για το Bitcoin, το Silk Road τον Οκτώβριο μέσω του οποίου διακινούνταν κατά βάση ναρκωτικά.
Η πλατφόρμα των Cody Wilson και Amir Taaki πάντως δεν έχει μόνο στραβάκαθώς καλύπτει και μια σειρά από νόμιμες και συνάμα ηθικές ανάγκες των χρηστών του Bitcoin με πρώτη και καλύτερη την ιδιωτικότητα στις συναλλαγές. Καθεμία απ’ αυτές, βλέπεις, καταγράφεται σε ένα δημόσιο μητρώο ονόματι blockchain, αποθηκεύεται σε μερικές χιλιάδες backups κι αυτό για λόγους ασφαλείας. Πρακτικά βέβαια αυτό σημαίνει πως αν κάποιος δεν κρυπτογραφήσει τις συναλλαγές του είναι εκτεθειμένος απέναντι σε όποιον θέλει να τσεκάρει μία προς μία τις κινήσεις του.
Wilson και Amir Taaki κοντράρουν σε κάθε ευκαιρία το σύστημα –ακόμα και το όνομα του Dark Wallet τους επιλέχθηκε με κριτήριο το μοτό του FBI«internet is going dark». Μένει να δούμε για πόσο θα συνεχιστεί τοπαιχνιδάκι αυτό…

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις