Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

''ΚΟΣΚΙΝΟ'' ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ S-70 BLACKHAWK!!!ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!

Νέο κάζο για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις: "Κόσκινο" έκαναν Κούρδοι αντάρτες ελικόπτερο S-70 Blackhawk 
Δεύτερο στην σειρά "χαστούκι" δέχθηκαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά την αιχμαλωσία 20 Τούρκων στρατιωτών και την αρπαγή 4 ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ από ισλαμιστές αντάρτες στην "μίνι" εισβολή που πραγματοποίησαν στην Συρία την περασμένη εβδομάδα: Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, χθες 29 Απριλίου και ώρα 16:00, ελικόπτερο τύπου S-70 Blackhawk της ....Χωροφυλακής (Jandarma) που εκτελούσε πτήση πάνω από το Lice της επαρχίας Diyarbakır δέχθηκε πυρά με αποτέλεσμα να γίνε "κόσκινο" η άτρακτος (φωτό) να προκληθεί πυρκαγιά και να πραγματοποιήσει ανγκαστική προσγείωση.
Είναι πραγματικά θαύμα το πώς δεν καταρρίχθηκε αν κρίνουμε από την έκταση των πληγμάτων όπως φαίνονται στην φωτό.
 
Η περιοχή έχει αρχίσει ξανά να "βράζει" μετά την αιχ μαλωσία δύο Τούρκων υπαξιωματικών στις 26 Απριλίου στο Lice και τον τραυματισμό εννέα στελεχών πολιτοφυλάκων στις 27 Απριλίου από ρίψη χειροβομβίδας Κούρδων αντιστασιακών. 
Συνολικά 20 τουρκικά ελικόπτερα του τύπου έχουν καταρριφθεί ή έχουν δεχθεί πυρά κα εν συνεχεία κρίθηκαν μη επισκευάσιμα από το 1993 όταν ξεκίνησαν να υπηρετούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ένα έπεσε στις δοκιμές στις ΗΠΑ.
Ένα άλλο ήταν αυτό που έπεσε με την ομάδα μέλη της ομάδας SAT ορισμένοι από τους οποίους είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια το 1996.
Ένα άλλο S-70B Seahawk του τουρκικού Ναυτικού που έπεσε στις 4 Νοεμβρίου του 2002 αναπληρώθηκε με τη δωρεάν παράδοση ενός από την Sikorsky.
Συμπερασματικά, ο Τουρκικός Στρατός και η Χωροφυλακή απώλεσαν 18 ελικόπτερα Blackhawk κατά την περίοδο 1993-2013 με 112 νεκρούς και 53 τραυματίες.
Επιπλέον, ο Τουρκικός Στρατός απώλεσε δύο ελικόπτερα AS532UL Cougar με πολλούς νεκρούς: το πρώτο καταρρίφθηκε στις 3 Ιουνίου 1997 στη ΝΑ Τουρκία με 11 νεκρούς από βλήμα MANPAD SA-7 των Κούρδων, σχεδόν ταυτόχρονα με την κατάρριψη επιθετικού ελικοπτέρου ΑΗ-1W Super Cobra στις 3 Μαϊου 1997 επίσης από SA-7. Το δεύτερο Cougar έπεσε στις 29 Απριλίου 2003 στην περιοχή Egridir με 4 νεκρούς

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις