Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

To ενεργειακό κόστος φέρνει κι άλλα «λουκέτα»

Θέμα ημερών είναι το οριστικό κλείσιμο μιας ακόμη ελληνικής χαλυβουργίας και η ομαδική απόλυση περίπου 100 εργαζομένων. Ο λόγος για το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο που εδώ και μήνες...
παραμένει σε ένα γκρίζο καθεστώς αναμένοντας -τόσο η επιχείρηση όσο και οι εργαζόμενοι- τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Όμως όπως κατέστησε σαφές πρόσφατα η επιχείρηση: «Η βιομηχανία δεν μπορεί να περιμένει άλλο.»

Έχει περάσει ένας χρόνος από τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την πρόθεση της να λάβει μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Έχουν περάσει κάποιοι μήνες από την ανακοίνωση συγκεκριμένου πακέτου μέτρων, τα οποία μάλιστα κοστολογήθηκαν σε 150 εκ ευρώ και το ενεργειακό κόστος εξακολουθεί να συνθλίβει μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, παρά τις εξαγγελίες.

Σύμφωνα με την επίσημη ερμηνεία κάθε κυβερνητική προσπάθεια προσκρούει στις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων και απορρίπτεται με το επιχείρημα της παραβίασης των όρων του ανταγωνισμού. Έτσι τα εξαγγελθέντα μέτρα (διακοψιμότητα, αντιστάθμιση ρύπων, μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης κλπ.), παρά τις διαβεβαιώσεις παραμένουν κενό γράμμα.

Το ερώτημα είναι ποιος φταίει;

Μήπως είναι ανεπάρκεια της ελληνικής πλευράς;

Μήπως οι Ευρωπαίοι και η Τρόικα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε βάρος της όποιας ελληνικής βιομηχανίας έχει απομείνει; Ή μήπως το πρόβλημα εντοπίζεται στο μέγεθος και τις δυνατότητες της ενεργειακής αγοράς της Ελλάδας;

Μήπως τελικά το πάπλωμα είναι μικρό και πάντα θα μένει κάποιος ξεσκέπαστος;

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


ΠΗΓΗ
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις