Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συνελήφθη άτομο που φέρεται να είναι ειδικός πυροτεχνουργός της Μπόκο Χαράμ

Η νιγηριανή αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως ειδικό πυροτεχνουργό της ισλαμιστικής οργάνωσης της… Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ, ο οποίος πιστεύεται ότι ευθύνεται για τις πρόσφατες εκρήξεις που προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Premium Times. Ο άνδρας,…


Η νιγηριανή αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως ειδικό πυροτεχνουργό της ισλαμιστικής οργάνωσης της…
Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ, ο οποίος πιστεύεται ότι ευθύνεται για τις πρόσφατες εκρήξεις που προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Premium Times.
Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε τρεις μεγάλες βομβιστικές επιθέσεις, δύο στην πρωτεύουσα Αμπούτζα και μία στην πόλη Τζος, επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα επικαλούμενη μια πηγή των ενόπλων δυνάμεων.
Τουλάχιστον 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη σε έναν σταθμό λεωφορείων σε συνοικία της Αμπούτζα στις 14 Απριλίου. Δύο εβδομάδες αργότερα μια δεύτερη βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας προκάλεσε τον θάνατο 19 ανθρώπων. Επίσης, στις 20 Μαΐου έκρηξη που σημειώθηκε στην κεντρική αγορά της πόλης Τζος κόστισε τη ζωή σε περίπου 200 ανθρώπους.
Ο πυροτεχνουργός συνελήφθη από στρατιώτες σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη Μπάμα, στην πολιτεία Μπόρνο της βόρειας Νιγηρίας, επειδή είχε μαζί του «υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό επικοινωνιών, έναν χάρτη, ένα πολύ ακριβό φορητό υπολογιστή και 30 φορητές μνήμες USB», σύμφωνα με τον στρατιωτικό.
Ο άνδρας κατευθυνόταν προς το δάσος Σαμπίσα, που πιστεύεται ότι είναι προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις