Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η Χρυσή μακαριότητα των κομμάτων

Τα ανησυχητικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής δεν φαίνεται να προβληματίζουν ιδιαίτερα τους βασικούς πολιτικούς σχηματισμούς της χώρας. Όλα τα κόμματα μοιάζουν να είναι – όσο πότε άλλοτε – απορροφημένα από το αντικείμενο του πόθου τους: τη
διατήρηση, κατάληψη ή διαχείριση της εξουσίας. Έτσι, η άνοδος της Χρυσής Αυγής ποσώς τους ενδιαφέρει και τους ενώνει σε ένα από κοινού σαφές και αρραγές αντιναζιστικό μέτωπο υπέρ της χώρας και του μέλλοντός της.

Το πολιτικό μήνυμα αυτών των εκλογών έδειξε τη σβάστικα ολοφάνερα και με σαφήνεια. Ωστόσο, έχοντας εθιστεί να ταυτίζουμε το πολιτικό με το κομματικό, δίνουμε στην ουσία χώρο σε ένα αδιαμφισβήτητα ναζιστικό κόμμα (που αποτελείται από υπόδικους και βαρύνεται για κακουργηματικές πράξεις από την ελληνική Δικαιοσύνη) για να αλωνίζει ελεύθερα χάρη στην προκλητική κομματική αδιαφορία.

Ο τυφλός κομματισμός, οι προσωπικές φιλοδοξίες, ο εθισμός και η λαχτάρα για εξουσία στρέφουν την εκλογική «πελατεία» στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

Τα αίτια της αύξησης των ποσοστών και της εδραίωσής της στην πολιτική μας σκηνή είναι περισσότερο απαιτητικά στη διερεύνησή τους από όσο επαναπαυόμαστε να πιστεύουμε. Αντί να πανηγυρίζουν οι πρωταγωνιστές – και δευτεραγωνιστές – αυτής της εκλογικής μάχης για τις μίζερες επιδόσεις τους, ας αντιληφθούν, πριν να είναι αργά για τον τόπο και τους πολίτες, ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής πρέπει να αντιμετωπιστεί και να απαντηθεί από κοινού. Όχι με δελτία Τύπου και άθλιες κομματικές διακηρύξεις. Δεν αντιμετωπίζεται ο ναζισμός με κομματικά τροπάρια, αλλά μέσα από μια πειστική όσο και συντριπτική απάντηση που θα ενώνει όλα τα πολιτικά αλαλάζοντα κύμβαλα.

Έτσι, ας μην αποδίδουν στο ναζιστικό μόρφωμα μόνο τα οφθαλμοφανή και στερεότυπα αίτια που γίνονται αντιληπτά διά γυμνού οφθαλμού. Να ψάξουν βαθύτερα και να προβληματιστούν γιατί το έδαφος ήταν τόσο εύφορο ώστε με την πρώτη στραβοτιμονιά να γεμίσει ο τόπος ετοιμοπαράδοτους ναζιστές - φασίστες. Μήπως, για παράδειγμα, επειδή ο αγνός και ανυπόκριτος πατριωτισμός στην Ελλάδα ταυτίστηκε με τον φασισμό, τον δωσιλογισμό και την αντίδραση; Πώς επιτρέψαμε τόσο ανόητα να μας κλέψουν οι άθλιοι ναζί - φασίστες την πατρίδα μας;

Ας ξεκινήσουμε από αυτό...

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις