Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Στο 547 Α/Μ ΤΠ Ρεθύμνου ο Στρατός αποκαλύπτει όλη τη θηριωδία του...


ΒΡΙΣΙΕΣ-ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΝΤΑΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ-ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-πάντα το βύσμα, ο γιος βουλευτή!!!
Το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι άχρηστο και θα έπρεπε να είχε κλείσει. Μάλιστα είχε κλείσει και άνοιξε ξανά μετά από παρεμβάσεις των βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –με πρωταγωνιστικό το ρόλο του Μ.Κεφαλογιάννη- ώστε να βολευτεί η κομματική πελατεία, τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και το στρατιωτικό κατεστημένο, σε μια χώρα που έχει περισσότερους στρατηγούς ακόμη και από τις ΗΠΑ!
Η επιστολή του γονιού αποκαλύπτει τη θηριωδία του Ελληνικού Στρατού και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.Απάνθρωπη μεταχείριση των φαντάρων, παρανομία καθώς οι διαταγές δεν εκτελούνται –πρόγραμμα υπηρεσιών, αριθμός υπηρεσιών, άδειες/έξοδοι, σεβασμός σωματικής ακεραιότητας και αξιοπρέπειας των φαντάρων-, αυθαιρεσία είναι αυτό που κυριαρχεί.
Σε αυτόν τον Στρατό Ξηράς ηγείται ο ΑΓΕΣ Μανωλάς και προΐσταται ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος…
Φυσικά, το βύσμα, ο γιος του βουλευτή ξέρει και φυλάγεται, ξέρει να λουφάρει…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΙΟΥ
«Στην οικογένειά μας
δεν ήμασταν ποτέ αρνητικά προσκείμενοι απέναντι στον στρατό. Έτσι όταν ήρθε η ώρα να πάει και ο δικός μας άνθρωπος , προσπαθήσαμε να του δώσουμε όσο κουράγιο μπορούσαμε θεωρώντας ότι είναι κάτι αναγκαίο που όμως θα περάσει. Ποτέ δεν φανταζόμασταν όλα όσα διαδραματίζονται στο στρατόπεδο που πήγε, στο 547.
Οι συνθήκες που επικρατούν είναι άθλιες. Είχαμε ακούσει εμπειρίες φίλων από άλλα στρατόπεδα και δεν συγκρίνονταν σε τίποτα με αυτό το πράγμα. Τι να πρωτοαναφέρω; Τις προσβολές των ανωτέρων στους στρατιώτες; Τις συνεχόμενες πολύωρες και εξαντλητικές αναφορές; Τη μη κάλυψη βασικών βιολογικών αναγκών όπως ο ύπνος; Για να καταλάβετε τι συμβαίνει εκεί μέσα σας αναφέρω το πιο απλό. Αυτή την εβδομάδα απολύθηκαν 120 περίπου άτομα χωρίς να μπουν παρά ελάχιστα νέα. Το στρατόπεδο είναι σχεδόν άδειο και δεν υπάρχει πρόβλεψη να αντικατασταθούν όσοι έφυγαν ούτε στο ελάχιστο τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Οι υπηρεσίες υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό των στρατιωτών με αποτέλεσμα όχι απλά να μην έχουν εξόδους αλλά να αναγκάζονται να κάνουν διπλές υπηρεσίες (περίπου 16 ώρες την μέρα όρθιοι). Τις υπόλοιπες ώρες έχουν ''εκπαίδευση'' δηλαδή καθαρισμό του στρατοπέδου...
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου στρατιώτες κοιμούνται για λιγότερες από 3 ώρες την μέρα σπαστά, για διάστημα τεσσάρων - πέντε ημερών. Αναφέρω εδώ ότι όλο αυτό θα λυνόταν πολύ εύκολα αν συνενώνονταν κάποιοι λόχοι πράγμα που δεν γίνεται για να μην χάσουν την θέση τους λοχαγοί και μόνιμοι (οι οποίοι σημειωτέων είναι περισσότεροι από τους απλούς στρατιώτες). Ενδεικτικό της πίεσης που δέχονται οι στρατιώτες είναι ένα περιστατικό έντονης αδιαθεσίας (λιποθυμιάς) που συνέβη σε στρατιώτη πριν λίγες εβδομάδες αφότου βγήκε στην αναφορά. για ασήμαντο λόγο.
Τους πρώτους μήνες του χρόνου υπήρχαν περιπτώσεις που αναγκάζονταν στρατιώτες να κάνουν υπηρεσίες με 39 πυρετό κάτω από την βροχή μιας και τους απειλούσαν με κυρώσεις αν πήγαιναν στο ιατρείο.
Ως Έλληνες πολίτες αισθανόμαστε οργή για το ελληνικό κράτος που αντιμετωπίζει τα παιδιά μας χειρότερα από ισοβίτες. Δεν φτάνει που τους στερεί εννέα μήνες από την ζωή τους, την εργασία και την οικογένειά τους για να συντηρεί στρατόπεδα και θέσεις αξιωματούχων αλλά τους ταπεινώνει και τους εξευτελίζει θέτοντας σε κίνδυνο τον σωματική και ψυχική τους υγεία.
Υ.Γ. Ενώ το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι αμετάθετο πριν ένα μήνα περίπου γιος γνωστού βουλευτή Ρεθύμνου πήρε μετάθεση και έφυγε αμέσως...»

Αυτή είναι η υποχρεωτική στράτευση, αυτή είναι η πολιτική τους.
Συνάδελφοι Αντισταθείτε. Βγείτε Παραπονούμενοι. Απαιτείστε λύσεις: να έρθουν μεταθέσεις, να μειωθούν οι υπηρεσίες. Αυτή η ξεφτίλα με τα ΚΑΑΥ που απορροφούν χιλιάδες φαντάρους ως υπηρέτες πρέπει να σταματήσει.
Γονείς σπάστε τα τηλέφωνα.
Μην φοβάστε. Τι χειρότερο θα πάθετε…

Οι μόνοι που φοβούνται την συλλογική και μαζική μας διεκδίκηση, τη δημοσιότητα των καταγγελιών μας είναι η διοίκηση της μονάδας, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις