Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Εικόνες σοκ! Ισραηλινή οβίδα σκοτώνει τέσσερα παιδιά που έπαιζαν μπάλα σε παραλία της Γάζας (Video)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ερευνά «ευσυνείδητα» τον θάνατο τεσσάρων παιδιών σε παραλία της Γάζας έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό, ένα συμβάν το οποίο χαρακτήρισε «τραγικό».

«Ερευνούμε ευσυνείδητα το εν λόγω συμβάν», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του.


«Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα (των ερευνών), οι στόχοι του πλήγματος ήταν τρομοκράτες της Χαμάς», πρόσθετε η ανακοίνωση.

«Οι θάνατοι αμάχων είναι ένα τραγικό αποτέλεσμα», επισημαίνεται, ενώ η ανακοίνωση του στρατού υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ «δεν έχει πρόθεση να κάνει κακό στους αμάχους που έχουν παρασυρθεί από τη Χαμάς στην πραγματικότητα πολέμου σε αστικό περιβάλλον».

Τα τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα λίγο μετά τις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε μια παραλία της Γάζας από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, υπό το βλέμμα δημοσιογράφων.

Βομβάρδισαν καλύβα ψαράδων


Το πρώτο βλήμα έπληξε μια καλύβα ψαράδων στην προβλήτα του λιμανιού της Γάζας. Μια ομάδα παιδιών απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο.

Ενα δεύτερο βλήμα χτυπά τα παιδιά. Τα αγόρια τρομαγμένα, κάποια από αυτά αιμόφυρτα, απομακρύνονται από την παραλία φωνάζοντας και αναζητούν καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο 200 μέτρα πιο μακριά όπου μένουν δημοσιογράφοι.

Τέσσερα εξ αυτών σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πέντε ακόμη τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.


Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ:


Τα τέσσερα παιδιά παίζουν ανυποψίαστα ποδόσφαιρο. Βλήμα χτυπάει την καλύβα στο βάθος της φωτογραφίας. Τα παιδιά τρομαγμένα τρέχουν για να απομακρυνθούν (πάνω φωτογραφία) όταν ξαφνικά δεύτερο βλήμα εκρήγνυται ανάμεσά τους (κάτω φωτογραφία). Ο θάνατός τους είναι ακαριαίος.

Νεκροί είναι ο Αχεντ Ατεφ Μπάκερ, 10 ετών, ο Ζακαρία Αχεντ Μπάκερ, 10 ετών, ο Μοχάμεντ Ράμεζ Μπάκερ, 9 ετών και ο Ισμαήλ Μοχάμεντ Μπάκερ, 11 ετών. Ολοι τους εξαδέλφια.

Στο ξενοδοχείο ένα από τα θύματα κρατά την κοιλιά του ουρλιάζοντας προτού μεταφερθεί βιαστικά από το προσωπικό σε ένα ασθενοφόρο. Τουλάχιστον τρία παιδιά που βρήκαν καταφύγιο στο ξενοδοχείο έχουν τραυματιστεί, ένα εξ αυτών στο κεφάλι. Ενα ασθενοφόρο μεταφέρει επίσης και έναν άνδρα του οποίου έχει ακρωτηριαστεί το πόδι.

Οι σοροί των παιδιών δόθηκαν αμέσως στις οικογένειές τους και μεταφέρθηκαν σε ένα τέμενος πριν την κηδεία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε αμέσως.

Κάποια από τα παιδιά θάφτηκαν τυλιγμένα με την κίτρινη σημαία της Φάταχ, του κινήματος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, και άλλα με την σημαία της Χαμάς.

«Επαιζαν στην παραλία. Είχαν πάει στο λιμάνι για να φύγουν από τον καταυλισμό (προσφύγων) του Σάτι, διότι σημειώνονται πολλοί βομβαρδισμοί εκεί», εξήγησε ο Χάμις Μπάκερ, 47 ετών, μέλος της οικογένειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ









Από τα ΝΕΑ.gr
http://sioualtec.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις