Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Τζιτζικώστας ζητά την παραίτηση Σαμαρά και κυβέρνηση εθνικής ενότητας!


«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει το δρόμο και την ταυτότητά της» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στον Alpha 989 και πρόσθεσε πως δεν πήγε στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας γιατί έχει αποφασίσει, μετά τις περιφερειακές εκλογές, να μην συμμετέχει σε κομματικά όργανα.

Και όπως είπε αυτό που έγινε το Σάββατο στη Χαλκιδική ήταν μια κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ και όχι εκδήλωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Αλλά η «βόμβα» ήρθε όταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την άποψη πως (ενόψει και της εκλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας) η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές αλλά να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με επικεφαλής πρόσωπο κοινής αποδοχής και με συμφωνία για αλλαγή πολιτικής.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επί της ουσίας τάσσεται υπέρ της πρότασης Κουβέλη και ζητά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την πρωθυπουργία, στα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011.
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε συνέχεια στην άτυπη κόντρα του με τον Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε οι δυο άνδρες χαιρετήθηκαν ψυχρά στη ΔΕΘ, ενώ μια εβδομάδα μετά τον πρωθυπουργό, στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τον περιφερειάρχη να έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Άλλωστε το Σάββατο, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια της ΝΔ στην οποία ο κ. Τζιτζικώστας δεν παρέστη, υπήρξε και μια ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία έγραψε: «Πριν από 40 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματίστηκε την Ελλάδα ως μια σύγχρονη δημοκρατία, ως ένα ισχυρό και ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Tο μεγάλο αυτό στόχο κατέκτησε με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, μεθοδική δουλειά και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Πίστευα πάντα και προσπαθώ να το υποστηρίζω με πράξεις ότι τιμούμε την προσωπικότητα και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσε με το έργο του».

 "Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

ΠΗΓΗ
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις