Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΞΥΛΟ και επεισόδια στην ΚΥΠΡΟ έξω από την “Τράπεζα Κύπρου” (ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΠΕΙΓΟΝ!!! – ΕΤΣΙ θα μας ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ τα λεφτά από τις τράπεζες – Γιατί ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ οι καταθέσεις μας – Η “ΒΡΩΜΙΚΗ” εγκύκλιος που εφαρμόζεται εδώ και δέκα μέρες – Κινδυνος και στις ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ από τα ΑΤΜ

Προπηλακισμοί επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω αλλά και μέσα στο κεντρικό κτήριο της Τράπεζας Κύπρου, όπου την ίδια ώρα που διεξάγεται η Γενική Συνέλευση της τράπεζας, κάτοχοι
αξιογράφων πραγματοποιούν διαμαρτυρία, ζητώντας να αποζημιωθούν.

Κάποιοι κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο σπάζοντας την είσοδο της καφετέριας. Στη συνέχεια ιδιωτικοί φρουροί σε συνεργασία με αστυνομικούς, κατάφεραν να αποτρέψουν τους διαμαρτυρόμενους να φτάσουν στην αίθουσα όπου διεξάγεται αυτή την ώρα η Γενική Συνέλευση για την εκλογή του νέου ΔΣ.

Οι κάτοχοι αξιογράφων απέκοψαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Τζων Κέννεντυ, στο ύψος της Κεντρικής Τράπεζας, κρατώντας πανό με σύνθημα «Απαιτούμε απόδοση δικαιοσύνης».

Ένας από τους διαμαρτυρόμενους εξέφρασε αγανάκτηση για το γεγονός ότι θα πρέπει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει επιστροφή των χρημάτων του.ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

“Βρώμικο” σχέδιο από την Τρόικα και τους ντόπιους κυβερνητικούς παράγοντες της ανωμαλίας που κυριολεκτικά θέλουν να γδύσουν τον Έλληνα πολίτη, να του βουτήξουν το υστέρημα μιας ζωής από τις τραπεζικές του καταθέσεις και να του φάνε τα λεφτά που του έχουν απομείνει για να ζήσει σαν ραγιάς, βρίσκεται αυτό τον καιρό σε πλήρη εξέλιξη. Το σχέδιο το οποίο απεργάζονται τα ερπετά της Νέας Τάξης Πραγμάτων και ήδη εφαρμόζεται από τους ντόπιους τραπεζικούς “γύπες” έχει έναν και μοναδικό σκοπό: Την απόλυτη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του Ελληνικού λαού αλλά και τον οικονομικό εκβιασμό για να καθίσει φρόνιμος και να μην σηκώνει κεφάλι στα σχέδια αφελληνισμού της πατρίδος. Επιπλέον επιχειρείται ένα άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικό “φακέλωμα” ώστε οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της χώρας να απαγορεύουν στον νομοταγή μισθοσυντήρητο να χρησιμοποιήσει βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων εάν χρωστάει έστω και ένα ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία αλλά και στην εφορία.

Η σοβαρή καταγγελία κατόχου βιβλιαρίου τραπεζικών καταθέσεων και τα όσα τράβηξε για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, είναι ενδεικτική της συμπεριφοράς “κορακιών” χρηματοπιστωτικού ιδρύματος απέναντι της. Διαβάστε τι μας περιμένει:

“…Την Τρίτη 18/11/2014, πήγα σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας σε μια συνοικία του Πειραιά, για να πληρώσω την τελευταία δόση εφορίας της μητέρας μου και τον ΕΝΦΙΑ. Μόλις φτάνει η σειρά μου, δίνω το βιβλιάριο στην ταμία και της ζητάω πρώτα να μου κάνει μια ενημέρωση για να δω πόσα έχει μέσα, για να δω τι μπορώ να πληρώσω.

Οποία ΕΚΠΛΗΞΗ. Μου λέει ότι δε μπορώ να σηκώσω χρήματα από το λογαριασμό. Αμέσως αγριεύω και ρωτάω γιατί. Απαντά ότι εδώ και ένα χρόνο υπάρχει εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία, πρέπει να προσκομίσουμε πρόσθετα στοιχεία για τους λογαριασμούς, και μας τηλεφωνούσαν εδώ κι ένα χρόνο για να το κάνουμε, αλλά δεν το κάναμε.(Ψέμα ασύστολο, ουδέποτε με πήραν τηλέφωνο). Της απαντώ ότι τον περασμένο μήνα πήγα στη διευθύντρια και πλήρωσα τους λογαριασμούς με το βιβλιάριο. Η διευθύντρια μου είπε ότι ναι μεν υπάρχει η εγκύκλιος εδώ και ένα χρόνο, αλλά τις τελευταίες δέκα μέρες άρχισε να εφαρμόζεται.

Τα στοιχεία που ζητούν είναι:

1) Ταυτότητα

2) Εκκαθαριστικό εφορίας 2014

3) Λογαριασμό τηλεφώνου πρόσφατο (σταθερό ή κινητό)

4) Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ πρόσφατο

5) Μισθοδοσία ή βεβαίωση εργοδότη ή έναρξη δραστηριοτήτων (για εργαζομένους)

6) Βεβαίωση ή αποδεικτικό σύνταξης (τρίμηνο) (για συνταξιούχους)

7) Κάρτα ανεργίας σε ισχύ (για ανέργους)

Ήταν και άλλοι άνθρωποι εκεί που είχαν ήδη φέρει τα έγγραφα και πάλι διαμαρτύρονταν γιατί δε μπορούσαν να βγάλουν άκρη. Ρωτάω αν μπορώ να βγάλω χρήματα από το μηχάνημα και μου είπαν ότι μπορώ ΑΚΟΜΑ. Βγαίνω έξω σε έξαλλη κατάσταση, αναθεματίζοντας τη συγκυβέρνηση. Όταν ξαναμπαίνω, ρωτάω τη διευθύντρια τρία πράγματα:

1) Αν είναι ενήμερη για τα τόσο προσωπικά στοιχεία που ζητούν η περίφημη ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ που μόνο το Θρήσκευμα θεωρούσε προσωπικό δεδομένο και το έβγαλε από τις ταυτότητες.

2) Αν θέλω να πληρώνεται η σύνταξη της μητέρας μου από τον ταχυδρόμο τι πρέπει να κάνω

3) Και το σημαντικότερο απ’ όλα, γιατί έχουν μόνο ένα ταμείο για την εξυπηρέτηση του κόσμου

Οι απαντήσεις ήταν εκπληκτικές. 1)Εγώ δε μίλησα για θρήσκευμα, 2)για να πληρωθεί η σύνταξη από ταχυδρόμο πρέπει να ανοιχθεί άλλος λογαριασμός σε τράπεζα και 3) έχουμε και δεύτερο ταμείο (την κοπέλα που καταχωρούσε σε υπολογιστή επί μία ώρα – και ακόμα δεν είχε τελειώσει – τα στοιχεία αυτά που προσκόμισε ένα ζευγάρι μεσόκοπων ανθρώπων).

Ήμουν μέσα στην τράπεζα, περιμένοντας πάλι τη σειρά μου και ωρυόμουν και είπα ότι πρέπει να πάρουμε όλοι τα λεφτά μας από τις τράπεζες. Τότε μου είπε η διευθύντρια ότι ισχύει το ίδιο για ΟΛΕΣ τις τράπεζες.

Ο λογαριασμός είναι κοινός με τη μητέρα μου. Ρωτάω αν πρέπει να φέρω και τη μητέρα μου που είναι 85 ΕΤΩΝ και με κινητικά προβλήματα. Ναι, πρέπει να πάω και τη μητέρα μου με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, αλλά ας κάνω πρώτα τα δικά μου για να μπορεί να κινηθεί ο λογαριασμός.

Και ερχόμαστε στην «υπέροχη» ταμία. Της δίνω πρώτα τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας της ειρωνικά ‘ορίστε το ΕΝΟΙΚΙΟ της ΜΕΡΚΕΛ’. Μου λέει χαμηλόφωνα ‘θα ξεσπάσετε και σε μένα τώρα;’ Δεν απαντώ και δίνοντάς μου τον ΕΝΦΙΑ και την απόδειξη τη ρωτάω ‘δε θα το συρράψετε;’ Και μου απαντά ‘ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.’ Το συνέραψε τελικά. Φεύγοντας της είπα ότι θα της πάρω δώρο ένα συρραπτικό και το ΕΚΑΝΑ. Αγόρασα ένα συρραπτικό και θα της το πάω την επόμενη φορά. Και ρωτάω, κύριε Χίο, τι έχει να γίνει την Παρασκευή στις 28/11/2014, πού θα γεμίσουν με ουρές οι τράπεζες για να πληρωθούν συντάξεις, μισθοί και να καταβληθούν οι δόσεις των φόρων; Όσοι έχουν κάρτα, ίσως να μπορούν να βγάλουν χρήματα, οι υπόλοιποι τι ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;

Υ.Γ.1 Συγνώμη για την μακρηγορία μου, αλλά ακόμα δε μπορώ να ηρεμήσω. Ήμουν σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και είπα πολύ άσχημα πράγματα μέσα στην τράπεζα.

Υ.Γ.2 Είμαι ηλίθια που τα πλήρωσα. Έπρεπε να στείλω μήνυμα μέσω του gsis στην εφορία να τα πάρει αυτή από την τράπεζα, μια που έχουν τόσο καλές σχέσεις.

Με εκτίμηση, Ματίνα Παπ.”

Το σενάριο να μας κλέψουν σε μια νύχτα τα λεφτά από τις τράπεζες ενισχύεται και από πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από μία εβδομάδα στο οποίο γινόταν λόγος ότι με με πρόσχημα, δήθεν, την… πάταξη της φοροδιαφυγής, υποχρεώνουν τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο, να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς των Ελλήνων καταθετών, για να ελέγξουν, υποτίθεται, αν τα σχετικά ποσά έχουν δηλωθεί και έχουν νόμιμα φορολογηθεί στην Ελλάδα.

Άρα το συμπέρασμα είναι εφιαλτικό. Πρόκειται για μια άτυπη μορφή κουρέματος καταθέσων ώστε να εμφανίσουν στις τράπεζες πλεόνασμα και να την πληρώσει πάλι ο πολίτης.

 "Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις