Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Γιατί έρχονται στην Ελλάδα αμερικανικά αεροσκάφη F 16;

Δέκα οχτώ αμερικανικά μαχητικά F 16, έρχονται τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα. Τα αμερικανικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν σε ελληνική βάση με πιθανότερη αυτή τη στιγμή την Ανδραβίδα.
Το προσωπικό που θα τα πετά και θα τα υποστηρίζει σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι περίπου 300 άτομα!

Ο μανδύας της μεταστάθμευσης θα είναι σίγουρα κάποια ελληνοαμερικανική άσκηση. Μόνο που, σύμφωνα με πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας  “θα πρόκειται για κάτι παραπάνω αφού το αίτημα για την παραμονή των 18 αεροσκαφών σε ελληνικό έδαφος ξεπερνά τις 30 ημέρες”. Επιπλέον η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν είναι συνηθισμένο να γίνονται τέτοιου είδους συνεκπαίδευσης μέσα στον χείμωνα με καιρικές συνθήκες δύσκολες και απρόβλεπτες.

Δεν έχει αποφασιστεί σε ποια αεροπορική βάση θα φιλοξενηθούν τα 18 αμερικανικά F 16 αλλά η ελληνική πλευρά προτείνει ως καλύτερη λύση αυτή της Ανδραβίδας.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί τα 18 αμερικανικά μαχητικά έρχονται στην Ελλάδα για ένα τουλάχιστον μήνα. Αυτό σε συνδυασμό με την μεταστάθμευση μεγάλου αριθμού αμερικανικών uav’s στην Κρήτη και με την περιοχή γύρω μας να φλέγεται δημιουργεί πολλά σενάρια, άλλα με λογική και άλλα στα όρια της συνομωσιολογίας. Οι αμερικανοί είναι γνωστό ότι εκτός από τη Σούδα έχουν ζητήσει και το Καστέλι για να μετασταθμεύσουν κι άλλα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη.

Όλο αυτή η προώθηση αεροπορικών δυνάμεων προς την Ελλάδα λογικό είναι να προκαλεί σκέψεις και σενάρια για πιθανή ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην περιοχή. Και πάντως δείχνει μια αυξημένη αμερικανική κινητικότητα που προβληματίζει.

Ο ρόλος της Ελλάδας είναι εξαιρετικά σημαντικός σ΄ ότι κι αν έχει σχεδιαστεί, σ΄ ότι κι αν συμβεί. Είμαστε το μοναδικό κομμάτι γης που παρά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα προσφέρουμε σταθερότητα και ηρεμία. Το ερώτημα είναι αν έχουμε αποφασίσει να αρχίσουμε να το εξαργυρώνουμε κιόλας.

"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις