Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αυστραλιά και Νέα Ζηλανδία υποδέχτηκαν το 2015 (Video)

Στη μία το μεσημέρι η Νέα Ζηλανδία «αποχαιρέτησε» με πυροτεχνήματα το 2014 ζει στο 2015. Παρόμοιο το σκηνικό και στην Αυστραλία όπου χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν
προκειμένου να καταγράψουν το θέαμα των πυροτεχνημάτων.

Με ένα σόου πυροτεχνημάτων δεκάδες ΝεοΖηλανδοί γιόρτασαν πρώτοι στον κόσμο την έλευση του νέου έτους με πολύχρωμα πυροτεχνήματα από τον φημισμένο Sky Tower στην πρωτεύουσα του  Όκλαντ.



Το Σίδνεϊ εγκαινίασε το πέρασμα του πλανήτη στο έτος 2015 με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων, αψηφώντας τους φόβους για "τρομοκρατικές" επιθέσεις σε μια πόλη που εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το σοκ μιας φονικής σύλληψης ομήρων.

Τόνοι πολύχρωμων πυροτεχνημάτων φώτισαν τον ουρανό της Αυστραλίας πάνω από τον κόλπο. Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου στις 15 Δεκεμβρίου ένας άνδρας ιρανικής καταγωγής, με παρελθόν βίας και εξτρεμισμού συνέλαβε ομήρους 17 ανθρώπους σε μια καφετέρια.



Η δήμαρχος του Σίδνεϊ Κλόβερ Μουρ εξήγησε πως στεφάνια από άνθη θα κατατεθούν προς τιμήν του Τόρι Τζόνσον και της Κατρίνα Ντόσον, των δύο ομήρων που βρήκαν το θάνατο μέσα στην καφετέρια όπου έκανε έφοδο η αστυνομία, κατά την οποία σκοτώθηκε και ο δράστης, ο Μαν Χαρόν Μόνις.

"Θα γιορτάσουμε το γεγονός ότι είμαστε μια πολυπολιτισμική και αρμονική κοινότητα, αλλά θα έχουμε στο μυαλό μας αυτό που συνέβη", δήλωσε η δήμαρχος.
Τις ημέρες που ακολούθησαν τη σύλληψη των ομήρων, οι αυστραλιανές αρχές έκαναν λόγο για μια εντατικοποίηση των "τρομοκρατικών" επικοινωνιών, είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ. "Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής παραμένει αυξημένο και, όπως καταλαβαίνετε, στο επίπεδο αυτό, μια επίθεση είναι δυνατή", είχε εξηγήσει.


Ωστόσο η Μουρ απέρριψε τους φόβους αυτούς. "Είμαστε σίγουροι πως οι εορτασμοί θα είναι ασφαλείς", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"




ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις