Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

AYTO EINAI ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Χωρίς επεισόδια και με άοπλα ΜΑΤ οι δύο αντίπαλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Χωρίς επεισόδια και με διακριτική την παρουσία της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν τόσο η αντιφασιστική όσο και η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας.


Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε μπροστά από το μνημείο των Ιμίων , στην πλατεία Ρηγίλλης για να τιμηθεί η μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια. Στελέχη της Χρυσής Αυγής απηύθηναν χαιρετισμούς και κατέθεσαν στεφάνι .

Μία ώρα νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε ως «απάντηση» στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής. Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατευθύνθηκε μέσω της οδού Σταδίου προς τη πλατεία Συντάγματος.

Κοινό χαρακτηριστικό ήταν η διακριτική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων . Κλούβες ήταν παραταγμένες στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας ώστε να εμποδίσουν τους συγκεντρώμενους στις δύο διαδηλώσεις να συναντηθούν χωρίς να πλαισιώνονται από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ ήταν για πρώτη φορά άοπλοι, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου δόγματος του αναπληρωτή υπουργού Δημοσίας Τάξης, κ. Πανούση.

Ήταν χαρακτηριστικό ότι οι θήκες των αστυνομικών ήταν άδειες ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από τους διαδηλωτές.

Όταν μάλιστα οι διαδηλωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης έφθασαν στη Βασιλίσσης Σοφίας όπου και είχε στηθεί μόνο ο φραγμός, ήταν παραταγμένοι αστυνομικοί χωρίς κράνη και άοπλοι ευρισκόμενοι απέναντί τους.

Τέλος καθ' όλη τη διάρκεια των συγκεντρωμένων οι σταθμοί του Μετρό λειτούργησαν κανονικά.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις