Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Λογαριασμοί πιο μυστικοί και από τις offshore

Υπάρχουν οι ονομαστικοί λογαριασμοί των πελατών μιας ελβετικής τράπεζας, οι οποίοι συνδέονται με το πρόσωπο του καταθέτη και αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Υπάρχουν οι μυστικοί λογαριασμοί, αυτοί όπου ο πραγματικός καταθέτης κρύβεται πίσω από μία offshore εταιρεία η οποία δε φαίνεται ότι του ανήκει καθώς έχει βάλει κάποιον αχυράνθρωπο ως διευθυντή και η οποία offshore είναι η κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού.
Και υπάρχουν και οι σούπερ απόρρητοι τραπεζικοί λογαριασμοί: σε αυτούς το όνομα του καταθέτη έχει αντικατασταθεί από έναν αριθμό ή συνδυασμό αριθμών και γραμμάτων.
Πολλές φορές οι υπάλληλοι της τράπεζας που χειρίζονται αυτόν τον αριθμημένο λογαριασμό δεν γνωρίζουν καν ποιο είναι το συνδεόμενο πρόσωπο, καθώς οι συνδέσεις των ονομάτων με τους αριθμούς βρίσκονται καλά κρυμμένες και κρυπτογραφημένες σε άλλον υπολογιστή, στον οποίο ελάχιστοι έχουν πρόσβαση.
Ο Ερβέ Φαλσιανί, ο πρώην υπάλληλος της HSBC που απέσπασε τα στοιχεία από το παράρτημα της Γενεύης, κατάφερε να πάρει και αυτά που αφορούσαν τους αριθμημένους - το άβατο της τραπεζικής μυστικότητας, όπως έχουν χαρακτηριστεί από ειδικούς των γαλλικών Αρχών, που επεξεργάστηκαν τα δεδομένα και κατάφεραν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ και να βρουν ποια ήταν τελικά τα πραγματικά ονόματα πίσω από τους αριθμούς.
Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση




“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις