Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αυστρία: 14χρονος τζιχαντιστής ήθελε να ανατινάξει σταθμό τρένου - Δεν άντεξε τον πολυπολιτισμό της χώρας;

Ένας 14χρονος, που δηλώνει τζιχαντιστής, θα δικαστεί στις 19 Μαΐου στην Αυστρία με την κατηγορία ότι προετοίμαζε μια βομβιστική επίθεση σε έναν σταθμό του τρένου στη Βιέννη.
Ο μαθητής αυτός, τουρκικής καταγωγής, συνελήφθη πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014 στο σχολείο του στο Ζανκτ Πέλτεν, στην ανατολική Αυστρία, και βρίσκεται υπό κράτηση από τον Ιανουάριο αφού παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του.
Έχει παραδεχθεί ότι προσπάθησε να κατασκευάσει μια βόμβα, την οποία επιθυμούσε να τοποθετήσει σε έναν σταθμό του τρένου στη Βιέννη. Ο έφηβος επεσήμανε επίσης ότι επιθυμούσε να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την αστυνομία.



Ο Ρούντολφ Μάγερ, ο δικηγόρος του μαθητή, δήλωσε σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Κρόνε ότι ο πελάτης του απλώς «έπαιξε με την ιδέα» μιας επίθεσης.
Σύμφωνα με αποσπάσματα του κατηγορητηρίου, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, στον υπολογιστή, την κονσόλα παιχνιδιών και το κινητό τηλέφωνο του νεαρού βρέθηκαν πολλές εικόνες, ιδιαίτερα βίαιες, από την προπαγάνδα του ΙΚ. 
Στα μέσα Μαρτίου ένας έφηβος 16 ετών από τη Βιέννη, ο οποίος εντάχθηκε στο ΙΚ και τραυματίστηκε στη Συρία, παραδόθηκε στην αστυνομία μόλις επέστρεψε στην Αυστρία.
Περίπου 200 πρόσωπα, μεταξύ αυτών γυναίκες και ανήλικοι, έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ από την Αυστρία, σύμφωνα με τις αρχές. Περίπου 70 έχουν επιστρέψει στη χώρα και πολλοί από αυτούς βρίσκονται υπό κράτηση καθώς εκκρεμεί η δίκη τους.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



ΠΗΓΗ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις