Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σοκ: Εξτρεμιστές απειλούν να σκοτώσουν Τούρκο εισαγγελέα

Ένοπλοι κρατούν όμηρο σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού αγοριού μετά τον τραυματισμό του από την αστυνομία στη διάρκεια των
αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν από την αίθουσα του δικαστηρίου του Τσαγλαγιάν, όπου κρατείται ο όμηρος.Ο τουρκικός Τύπος αποδίδει την ευθύνη για την ομηρία στην μαρξιστική οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), η οποία έχει διεξάγει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1990.
Τουρκία - Ακροαριστεροί απειλούν να σκοτώσουν Τούρκο εισαγγελέα
Μια φωτογραφία άγνωστης προέλευσης που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Twitter δείχνει τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ καθισμένο σε μια πολυθρόνα με ένα πιστόλι στον κρόταφό του, το οποίο κρατά ένας άνδρας που δεν διακρίνεται. Ένας άλλος άνδρας, το πρόσωπο του οποίου επίσης δεν φαίνεται, επιδεικνύει στον φακό την ταυτότητα του εισαγγελέα.
Τουρκία - Ακροαριστεροί απειλούν να σκοτώσουν Τούρκο εισαγγελέα
Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από το δικαστήριο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Μια ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί σε έναν ιστότοπο που πρόσκειται στο DHKP-C αναφέρει ότι η οργάνωση δίνει διορία ως τις 15:35 (ώρα Ελλάδας) στους αστυνομικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού αγοριού να «ομολογήσουν δημοσίως» την πράξη τους, διαφορετικά απειλεί να σκοτώσει τον εισαγγελέα.

Ο Κιράζ έχει αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που πέθανε στις 11 Μαρτίου 2014 έπειτα από 269 ημέρες σε κώμα το οποίο προκλήθηκε όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από το κάνιστρο ενός δακρυγόνου από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια μιας διαδήλωσης τον Ιούνιο του 2013.
Τουρκία - Ακροαριστεροί απειλούν να σκοτώσουν Τούρκο εισαγγελέα
Ο 15χρονος Μεχμέτ Σαλίμ
Μπερκίν Ελβάν - 15χρονος - Τουρκία - σκοτώθηκε από την αστυνομία
Μπερκίν Ελβάν - 15χρονος - Τουρκία - σκοτώθηκε από την αστυνομία

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις