Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Ανεβαίνει» κατακόρυφα η δημοτικότητα Τσίπρα και Καμμένου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΑνΕλ Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για
λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, σημειώνοντας αύξηση 42% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση (10-12 Ιανουαρίου 2015) και ο Π. Καμμένος 35%, με αύξηση 23%. Αντίθετα, η δημοτικότητα του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά καταγράφεται στο 13% (πτώση 15%), του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη στο 21% (πτώση 5%), του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στο 9,5% (πτώση 3%) του γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα στο 18,5% (πτώση 1%) και του προέδρου της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκου στο 4,5% (πτώση 1%).
Εξάλλου, 55,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι σωστή, έναντι 27,5%.



Ως προς την εντύπωση των ερωτηθέντων για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο, οι γνώμες μοιράζονται, καθώς ποσοστό 45,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ επίσης 45,5% αναφέρουν ότι έδειξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας πως η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.
Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, 45,5% των ερωτηθέντων απάντησαν φόβο, 11% ελπίδα, 26,5% κανένα συναίσθημα και 17% δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Σε προηγούμενη έρευνα στις 16-17 Μαρτίου, 43,5% απαντούσαν φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Στην ερώτηση αν οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σε ποσοστό 39,5% απαντούν ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, 7% δηλώνουν ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.
Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 25-27 Μαρτίου 2015, στο σύνολο της επικράτειας, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις