Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η πρόταση για το χρέος που βρίσκεται στη λίστα - Αναδιάρθρωση μέσω swaps σε συνάρτηση με την ανάπτυξη

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους
Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μέσω μιας σειράς (ενός μενού) έξυπνων ανταλλαγών χρέους (smart swaps), που θα περιλαμβάνουν και ομόλογα που συνδέονται με την ανάπτυξη, με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης, προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.


Ειδικότερα, όπως τονίζεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί, μέσω της επιστροφής της οικονομίας στην ανάπτυξη, με όχημα τις επενδύσεις. 
Εστιάζοντας την προσοχή του σε όσα θα συμβούν μετά τον Ιούνιο του 2015, οπότε και εκπνέει η τετράμηνη παράταση του προγράμματος, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, η οποία θα στοχεύει και στην παραγωγή κατάλληλων πρωτογενών πλεονασμάτων.
Η πρόταση θα αφορά: Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μέσω μιας σειράς (ενός μενού) έξυπνων ανταλλαγών χρέους (smart swaps), που θα περιλαμβάνουν και ομόλογα που συνδέονται με την ανάπτυξη.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


ΠΗΓΗ
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις