Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ινδονησία: O Βραζιλιάνος αγνοούσε ότι βάδιζε στην εκτέλεσή του

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος εκτελέστηκε στην Ινδονησία έχοντας καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για διακίνηση ναρκωτικών και ο οποίος είχε διαγνωστεί με
σχιζοφρένεια και μανιοκατάθλιψη (διπολική διαταραχή), δεν είχε αντιληφθεί τι επρόκειτο να τού συμβεί μέχρι λίγο πριν φθάσει στο απόσπασμα, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας ABC ένας ιερέας ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας.


Ο Ροντρίγκο Μουξφέλντ Γκουλάρτε είναι ένας από τους οκτώ εκτελεσθέντες λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η Βραζιλία είχε απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις στην Ινδονησία να αμβλύνει την ποινή του για ανθρωπιστικούς λόγους εξαιτίας της ψυχικής του ασθένειας.

Ο πατήρ Τσάρλι Μπάροους, τοπικός ιερέας ο οποίος συνόδευε τον Γκουλάρτε τις τελευταίες του ώρες, δήλωσε στο ABC ότι θεωρούσε πως είχε προετοιμάσει τον Βραζιλιάνο για την εκτέλεσή του.

"Νόμιζα ότι τον είχα προετοιμάσει, ότι επρόκειτο να αλυσοδεθεί, γιατί δεν του άρεσε να τον ακουμπούν...Του είπα, λοιπόν είμαι 72 ετών, όταν θα ανέβεις στον ουρανό θα ξέρεις πού θα βρίσκομαι, φτιάξε έναν κήπο ή κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Μπάροους.
Ο Γκουλάρτε ήταν ήρεμος όταν οι δεσμοφύλακες του πέρασαν τις χειροπέδες, αλλά ταράχτηκε όταν παραδόθηκε στην αστυνομία έξω από τη φυλακή που τού έβαλε αλυσίδες στα πόδια, εξήγησε ο ιερέας.

"Θεώρησα ότι είχε πάρει το μήνυμα ότι θα τον εκτελούσαν...αλλά όταν τού έβαλαν τις αλυσίδες μου είπε 'Ω, πάτερ, θα με εκτελέσουν;' ", είπε ο Μπάροους.

Ο Μπάροους, ο οποίος ήταν παρών στην εκτέλεση ενός άλλου βραζιλιάνου κρατούμενου τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι ο Γκουλάρτε συνέχιζε να ακούει φωνές τις τελευταίες ημέρες πριν από την εκτέλεσή του που τού έλεγαν ότι όλα θα πάνε καλά.
Ο Μπάροους, μαζί με άλλους ιερείς και μέλη των οικογενειών των εκτελεσθέντων, βρισκόταν σε μία σκηνή κοντά στον υπαίθριο χώρο στο νησί-φυλακή του Νουσακαμπανγκάν όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκτελέσεις.

Άκουσαν τους θανατοποινίτες να ψέλνουν ύμνους πριν εκτελεστούν ταυτόχρονα και παρηγορήθηκαν ότι δεν ερρίφθησαν επιπλέον πυροβολισμοί, γεγονός που θα σήμαινε ότι κάποιος από αυτούς χρειάστηκε να δεχτεί τη χαριστική βολή στο κεφάλι.

Ο Μπάροους είπε ότι και οι οκτώ αρνήθηκαν να τους δέσουν τα μάτια και τους έδεσαν με χειροπέδες μπροστά στο απόσπασμα ώστε να τους επιτραπεί να ανταλλάξουν χειραψία με έναν μεγάλο αριθμό δεσμοφυλάκων που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Ο Γκουλάρτε είχε συλληφθεί κατά την είσοδό του στην Ινδονησία το 2004 με έξι κιλά κοκαϊνης κρυμμένα μέσα σε σανίδες του σερφ και καταδικάστηκε το 2005 σε θάνατο.

Η οικογένεια του 42χρονου προσκόμισε αρκετές ιατρικές γνωματεύσεις στις ινδονησιακές αρχές που αποδείκνυαν ότι πάσχει από ψυχική νόσο, ενώ η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έκανε προσωπικά εκκλήσεις για λογαριασμό του. Η Ρούσεφ είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Βραζιλίας στην Τζακάρτα μετά την πρώτη εκτέλεση τον Ιανουάριο.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις