Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ: Βοήθεια στους Ισλαμιστές

Τουρκία: Ξεκίνησε η εκπαίδευση των Σύρων ανταρτών από τις ΗΠΑ


Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει πως το πρόγραμμα θέτει στο στόχαστρο μόνο τις δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και όχι τα στρατεύματα που είναι πιστά στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ 

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αρχίσει να εκπαιδεύει Σύρους μαχητές της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ώστε να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε στο Reuters ένας Αμερικανός αξιωματούχος. 

Ο αξιωματούχος, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το μέγεθος της πρώτης ομάδας των μαχητών που εκπαιδεύονται στην Τουρκία ή για τη συγκεκριμένη ημερομηνία που ξεκίνησε η εκπαίδευση. 

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει. Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει πως το πρόγραμμα θέτει στο στόχαστρο μόνο τις δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και όχι τα στρατεύματα που είναι πιστά στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ωστόσο επικριτές, στους οποίους περιλαμβάνεται το Κογκρέσο, υποστηρίζουν ότι ο θεωρητικός περιορισμός [της στόχευσης] πιθανότατα δεν θα αντέξει τις πραγματικότητες που ισχύουν στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Από τον πόλεμο στη Συρία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι και ένα τρίτο του πληθυσμού έχουν χάσει τις εστίες τους. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν πως το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα θα εκπαιδεύει λίγο πάνω από 5.000 Σύριους μαχητές τον χρόνο, δίνοντας στον στρατό των ΗΠΑ εταίρους στο έδαφος για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Μέχρι τώρα, ο ρόλος των ΗΠΑ στη Συρία έχει περιοριστεί κυρίως σε αεροπορικά πλήγματα, αν και οι αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων σκότωσαν έναν υψηλόβαθμο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους εκεί νωρίτερα αυτό τον μήνα. 

Η στρατιωτική εκπαίδευση από τις ΗΠΑ των μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εκτός της χώρας, Εκτός από την Ιορδανία και την Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν επίσης εγκαταστάσεις εκπαίδευσης.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις