Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Λουτρό αίματος με 70 νεκρούς στη Συρία – Σκληρό βίντεο

Τουλάχιστον 70 νεκροί και 550 τραυματίες από επίθεση σε αγορά στην Ντούμα. Ακόμα 64 νεκροί στο Χαλέπι. Μεταξύ τους 28 παιδιά.


Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίστηκαν χθες σε μια επίθεση εναντίον μιας αγοράς στην Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στο
ανατολικό τμήμα της Δαμασκού στη Συρία, γνωστοποίησαν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).



Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) είχε χθες κάνει λόγο για 59 νεκρούς, μεταξύ αυτών 5 παιδιών, από ρουκέτες και πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.
«Επρόκειτο για έναν σφοδρότατο βομβαρδισμό. Τα τραύματα των θυμάτων είναι πολύ σοβαρότερα σε σύγκριση με όλα όσα έχουμε δει στο παρελθόν» δήλωσε ο διευθυντής ενός νοσοκομείου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της επίθεσης, όπου προσφέρουν βοήθεια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε ένα δελτίο τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
«Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε πολλούς ακρωτηριασμούς (…) Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, όμως ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί σοβαρά ήταν πολύ μεγαλύτερος από εκείνος που μπορούσαμε να φροντίσουμε με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε».
Η φροντίδα των τραυματιών κατέστη ακόμη δυσκολότερη, καθώς «το νοσοκομείο εκστρατείας που βρισκόταν πιο κοντά στο σημείο της επίθεσης είχε βομβαρδιστεί την προηγούμενη ημέρα», την Πέμπτη, με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να σκοτωθούν, προσέθεσε η MSF, σύμφωνα με την οποία οι 250 από τους 550 τραυματίες πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα.
«Η καταστροφή που προκλήθηκε από την αρχική αεροπορική επιδρομή εναντίον της αγοράς οξύνθηκε από τα πυρά που ακολούθησαν εναντίον των ομάδων διάσωσης που φρόντιζαν τους τραυματίες» περιέγραψε η μκο.
Σε ένα βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή Συντονισμού της Ντούμας, μία ομάδα ανταρτών δείχνει στην κάμερα ανθρώπους να κείτονται σε λίμνες αίματος πάνω σε διαλυμένους πάγκους.
Η Ντούμα βρέθηκε εκ νέου σήμερα στο στόχαστρο της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας σύμφωνα με τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έκανε λόγο για τουλάχιστον 6 νεκρούς.

Πάνω από 64 νεκροί στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους 28 παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσαν η Δαμασκός και η Μόσχα στην επαρχία του Χαλεπίου στο βόρειο τμήμα της Συρίας, τις τελευταίες 24 ώρες, γνωστοποίησε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Οι βομβαρδισμοί έπληξαν τη πόλη Χαλέπι και πολλές πόλεις και χωριά κατά μήκος της επαρχίας, επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας με τη στήριξη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς σε ολόκληρη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις