Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Καταδικάστηκε σε 28 χρόνια κάθειρξη ο παιδεραστής από την Ορεστιάδα

Σε καταδίκη δύο ανδρών κατέληξε υπόθεση αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών, που απασχόλησε πρόσφατα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για υπόθεση που ανάγεται χρονικά στις 11-10-2012, στην Ορεστιάδα Έβρου, όταν συλλαμβάνεται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ορεστιάδας, για αποπλάνηση ανηλίκων 42χρονος τότε ιδιοκτήτης καταστήματος.
Αυτός ήταν ο ένας κατηγορούμενος, ενώ κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης,ασκήθηκε αυτεπάγγελτα δίωξη σε βάρος του πατριού ενός εκ των κοριτσιών – θυμάτων.
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
Ο κατηγορούμενος, κάτοικος Νέας Βύσσας, πέντε χρόνια πριν τη σύλληψή τουφιλοξενούνταν ως παχύσαρκος σε τηλεοπτική εκπομπή της Άννας Δρούζα για να ζητήσει βοήθεια, προκειμένου να μπορέσει να χειρουργηθεί, να απαλλαγεί από τα πολλά περιττά κιλά και να ζήσει χωρίς τα προβλήματα.
Στερούνταν χρημάτων και έτσι είχε βρεθεί καλεσμένος στην δημοφιλή τότε εκπομπή για να ζητήσει βοήθεια. Τότε όλοι μπήκαν στην διαδικασία να τον βοηθήσουν. Ακόμη και η ίδια η παρουσιάστρια είχε πειστεί και κατάφερε να εξασφαλίσει γιατρούς και κλινικές προκειμένου να δώσει ελπίδα στον 37χρονο τότε άνδρα.
Πέντε χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2012 ο άνδρας που στο μεταξύ έχει υποβληθεί σε εγχείρηση και έχει απολέσει πολλά κιλά ποζάρει για τους αστυνομικούς με την κατηγορία της παιδοφιλίας και της αποπλάνησης ανηλίκου.
Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ
Αρχικά ο 42χρονος είχε συλληφθεί, μετά από έρευνα που έκανε στο σπίτι του η αστυνομία, για οπλισμό που κατείχε παράνομα, όπως ένα πιστόλι κρότου-λάμψης, 20 φυσίγγια, τέσσερις γεμιστήρες πολεμικού όπλου, μία βαλλίστρα σκοποβολής, δύο μαχαίρια, δύο μικρά ξίφη, μία μεταλλική ράβδο και μία σιδερογροθιά. Είχε προηγηθεί έρευνα της αστυνομίας για τέσσερις περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων κοριτσιών, με καταθέσεις που αναφέρονταν στον 42χρονο.
Γίνεται έρευνα και ο άνδρας κρίνεται προφυλακιστέος από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Ορεστιάδας, ενώ του απαγγέλλονται σοβαρές κατηγορίες.
Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΩΝ ΤΟΥ
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Οκτώβριο του 2013, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 43χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ορεστιάδας, για αποπλάνηση ανηλίκων.
Όπως ανακοίνωνε τότε η αστυνομία ο 43χρονος, κατά το έτος 2011, είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις και είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις με τέσσερις ανήλικες, άνω των 12 και κάτω των 15 ετών, ενώ επιπλέον παρήγαγε πορνογραφικό υλικό, στο οποίο συμμετείχαν ο ίδιος και οι παραπάνω ανήλικες.
Πρόκειται για τον Γεώργιο Πιντίδη του Νικολάου και της Μαργαρίτας, που γεννήθηκε το 1970 στη Γερμανία, κάτοικο Νέας Βύσσας Ορεστιάδας.
Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
1. αποπλάνηση ανηλίκου, που συμπλήρωσε το 12ο όχι όμως το 14ο έτος της ηλικίας του, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση,
2. αποπλάνηση ανηλίκου, που συμπλήρωσε το 14ο όχι όμως το 15ο έτος της ηλικίας του, κατ' εξακολούθηση,
3. εξώθηση ανηλίκου, που δε συμπλήρωσε τα 15 έτη, να παρίσταται σε ασελγή πράξη μεταξύ άλλων, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση,
4. παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, δια συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου κάτω των 15 ετών, κατ' εξακολούθηση,
5. παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, δια συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κατ' εξακολούθηση.
Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ
Μετά από δύο χρόνια στην φυλακή ο 45χρονος σήμερα, βρέθηκε πρόσφατα ενώπιων των δικαστών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης, με συνήγορο υπεράσπισης δικηγόρο Κομοτηνής.
Από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος του 45χρονου, η μητέρα από την Βουλγαρία του ενός κοριτσιού – θύματος, αφού δεν δόθηκε η δυνατότητα στην ίδια την ανήλικη κοπέλα να καταθέσει αν και ήταν βασική μάρτυρας.
Μόνο μία εκ των ανήλικων κοριτσιών κατέθεσε, η οποία είπε ότι δεν έγιναν όλα εκείνα για τα οποία κατηγορείται ο 45χρονος.
Πάντως η υπόθεση έλαβε μία διαφορετική τροπή όταν βρέθηκε να είναι κατηγορούμενος και ο πατριός του ενός εκ των κοριτσιών. Ο άνδρας είναι παντρεμένος με την Βουλγάρα μητέρα του κοριτσιού τα τελευταία χρόνια. Η εμπλοκή του πατριού προέκυψε όταν ερευνούνταν οι καταγγελίες σε βάρος του 45χρονου και η δίωξη σε βάρος του πατριού έγινε αυτεπάγγελτα.
Η καταδίκη ήταν βαριά για τον 45χρονο κάτοικο Νέας Βύσσας Ορεστιάδας αφού του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 28 ετών για αποπλάνηση. Όμως σε 6 χρόνια για απόπειρα αποπλάνησης καταδικάστηκε και ο πατριός ενός εκ των κοριτσιών – θυμάτων του πρώτου καταδικασθέντος.
Η βασική μάρτυρας κατηγορίας, το κορίτσι βουλγαρικής καταγωγής, ενηλικιώνεται το 2016 και ήδη ο 45χρονος άσκησε έφεση και αναμένει στο Εφετείο με την κατάθεση της κοπέλας, η εξέλιξη να είναι διαφορετική για τον ίδιο. Μέχρι τότε εκτίει την ποινή που του επιβλήθηκε φυλακισμένος.
Να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 45χρονου καταδικασθέντος έχει διάρκεια μέχρι την αμετάκλητη περάτωση της ποινικής δίκης, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από ενδεχόμενες νέες πράξεις του στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 25520-26300 και 25520-81806 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Πηγή: εφημερίδα Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις