Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πιρς: Για να έρθουν επενδύσεις, βασικό είναι να τιμά κάποιος τις δεσμεύσεις του

Την αισιοδοξία των ΗΠΑ για την πορεία της Ελλάδας μετέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της ελληνικής Οικονομίας».

Ο πρέσβης εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια του ελληνικού λαού και πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα έχει δείξει πολλές φορές ότι στέκει αρωγός στην προσπάθεια της χώρας, κατανοεί το ανθρωπιστικό πρόβλημα λόγω κρίσης και περιμένει ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της χώρας με τους Θεσμούς. Τάχθηκε μάλιστα, υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Πιρς συμπλήρωσε ότι οι Ε.Ε. είναι βασικός εταίρος για την ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι «για να προσελκυστούν επενδύσεις βασικό είναι να τιμά κάποιος τις δεσμεύσεις του. Εάν δημιουργεί κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, τότε είναι έτοιμη η χώρα για να γίνουν οι επενδύσεις, αλλά αυτό να υποστηριχθεί με πράξεις όχι με λόγια».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά για την στρατηγική της σημασία μεταξύ Ασίας Αφρικής και Ευρώπης, καθώς και την ενεργειακή σημασία αυτής της θέσης για όλη την Ευρώπη. Όπως εξήγησε, η Ελλάδα μπορεί να γίνει πυλώνας για να περάσει το κασπιακό αέριο στην Ευρώπη, αλλά και η ίδια η Ελλάδα «μπορεί να είναι λιγότερο εξαρτώμενη από το ρωσικό αέριο με προαγωγή εσωτερικών πόρων, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων από θαλάσσιες εξέδρες, αλλά και από την ξηρά».
Ακόμη, αναφέρθηκε στα οφέλη για την Ελλάδα από την επικύρωση της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου, ενώ σημείωσε ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας για νέους και παλιούς επενδυτές η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις