Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ν.Δ.: Νέο ρεκόρ στα ψέματα από τον Τρ. Αλεξιάδη

Συνεχίζεται η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με τη Ν.Δ. με αφορμή της ληφιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο.


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται σήμερα τα περί παραπληροφόρησης που του καταλόγισε χθες ο κ. Αλεξιάδης, υποστηρίζοντας πως ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κατέγραψε νέο ρεκόρ στα ψέματα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ: 

"Στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, "σπορ" που διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεξιάδης κατέγραψε νέο ρεκόρ! 
Πριν στεγνώσει η μελάνη στους Πίνακες με τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των ιδιωτών προς το Κράτος που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) 

(βλέπε http://www.gsis.gr/gsis/export/sites/default/gsis_site/PublicIssue/documents_TaxAdmin/tax_admin_Jan-Nov-2015.xlsx), ο πολιτικός προϊστάμενός της εμφανίσθηκε να ρωτάει την ... Αξιωματική Αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους που ... βρήκαν τα στοιχεία αλλά και να κατασκευάζει άλλα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ... μειώθηκαν, δεν αυξήθηκαν όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΠΣ!

Ο κ. Αλεξιάδης όφειλε να γνωρίζει ότι η δημοσίευση ανακριβών στοιχείων είναι κολάσιμη ενέργεια. Η οποία, πέραν των άλλων, βλάπτει σοβαρότατα την αξιοπιστία της χώρας και μειώνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, με αποτέλεσμα να έρχονται νέα αριστερά μέτρα που θα επωμιστούν ξανά οι Έλληνες φορολογούμενοι. 

Πριν βγάλει άλλη ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης, είναι καλό να συνεννοείται με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του. Και αφού είναι τόσο ικανοποιημένη η κυβέρνηση με την πορεία των εσόδων, να εξηγήσει γιατί τα φορολογικά έσοδα είναι μειωμένα στον πρώτο δικό τους προϋπολογισμό κατά 4,3 δις ευρώ, έναντι των αρχικών προβλέψεων (Πίνακας 3.5. της Εισηγητικής Έκθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016), παρά τη λήψη 23 (!) φορομπηχτικών αριστερών μέτρων ύψους πάνω από 1 δις ευρώ μόνο για το 2015 (Πίνακας. 3.37 της Εισηγητικής). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις