Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ o δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος.

Ο κ. Άρης Βασιλόπουλος στην επιστολή αποχώρησης προς την Οργάνωση Μελών Ν. Φιλαδέλφειας και εξηγώντας τους λόγους που οδηγήθηκε
στη συγκεκριμένη απόφαση δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι αποχωρεί από το κόμμα λόγω του τρίτου μνημονίου, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε περιλαμβάνει αντιλαϊκά μέτρα.
Την ίδια στιγμή, δηλώνει πως καταλαβαίνει πολύ καλά το εκβιαστικό πλαίσιο εντός του οποίου εκλήθη η απελθούσα κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της.
vasi
Η δήλωση την οποία ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έχει ως εξής:
«Επειδή πολύς κόσμος ρώτα, είτε καλοπροαίρετα, είτε με σκοπιμότητα, ποια είναι η θέση μου για τα πολιτικά τεκταινόμενα, και επειδή κυκλοφορούν κάθε είδους φήμες για τη στάση μου, γνωστοποιώ αυτό που οι συνεργάτες και σύντροφοί μου ξέρουν ήδη. Σας παρακαλώ όλους και όλες να μην υπάρξει κανένας σχολιασμός στον τοίχο μου γιατί ούτε θέλω να επιχειρηματολογήσω περαιτέρω, ούτε θέλω να πείσω κάποιον για κάτι.
Επιστολή προς τη συντονιστική επιτροπή της Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
Αγαπημένοι μου σύντροφοι και συντροφισσες,
η Αριστερά στη χώρα μας κουβαλά ένα έντονο ιστορικό φορτίο, ποτισμένο με τους αγώνες και τις ελπίδες αυτού του λαού. Όπως και τώρα, έτσι και στο παρελθόν ηττηθήκαμε πολλές φορές, κυρίως γιατί ο αντίπαλος ήταν πιο ισχυρός και εμείς απροετοίμαστοι. Και όμως, πάντοτε η Αριστερά κατάφερνε να αναγεννηθεί και μέσα από τις πιο βαριές της ήττες γιατί είχε το ηθικό πλεονέκτημα της ανιδιοτελούς πάλης στο πλευρό του λαού με κάθε κόστος. Και αυτό ο λαός της το αναγνώριζε.
Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα κινδυνεύει να χαθεί για εμάς μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων που αυτό περιλαμβάνει. Γι' αυτό και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να παραμείνω μέλος του κόμματός μας, όσο και αν γίνονται προσπάθειες να αμβλυνθούν οι κοινωνικές συνέπειες του νέου μνημονίου.
Κατανοώ απόλυτα τους εκβιασμούς και τις απειλές που ασκήθηκαν από συντριπτικά ισχυρότερες δυνάμεις και αναγνωρίζω την 6μηνη προσπάθεια της κυβέρνησής μας με μόνο σύμμαχο το λαό. Υπάρχουν όμως συμβιβασμοί που θεωρώ ότι δεν χωρούν στο αξιακό φορτίο και το κοινωνικό πρόσημο της Αριστεράς, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις μας.
Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει φυγομαχία, αλλά συνέχιση των αγώνων για τη δικαίωση του λαού μας. Αυτούς τους αγώνες προσωπικά θα συνεχίσω να δίνω από το μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια. Και σε αυτούς τους αγώνες είμαι πεπεισμένος πως θα είμαστε μαζί.
ΥΓ. Όπως έχει ήδη αποφασιστεί ομόφωνα από τη δημοτική ομάδα της Δύναμης πολιτών, η παράταξή μας θα συνεχίσει ενωμένη πάνω στις θέσεις και το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε, ανεξαρτήτως των πολιτικών τοποθετήσεων που μπορεί να έχει κάθε μέλος της ομάδας. Να είστε βέβαιοι πως αυτή την ενότητα θα υπηρετήσω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, πρωτίστως για το συμφέρον της πόλης μας και των δημοτών της.
Με θλίψη και ελπίδα 
Άρης Βασιλόπουλος»


newsbomb.gr


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/09/o_14.html#ixzz3yqgD93Y5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις