Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Ηνίοχος 2016» με την συμμετοχή Ισραηλινών και αμερικανικών αεροσκαφών


Από την Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, πρόκειται να διεξαχθεί η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016»,
η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, αναφέρει σε ανακοίνωση το Γενικό επιτελείο Αεροπορίας.

Στην άσκηση συμμετέχουν και αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ, καθώς και ένας παρατηρητής της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται οι Ισραηλινοί στην χώρα μας, ενώ η αμερικανική αεροπορία μετακινεί πολύ συχνά τελευταία πολεμικά της αεροσκάφη για συνεκπαίδευση με την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Αρκετά ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα «απογειωθούν» για μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις που θα διεξαχθεί  τον Απρίλιο στην χώρα μας  . Μιλάμε  για την άσκηση «Ηνίοχος 2016» που θα είναι αναβαθμισμένη, διακλαδική και στην οποία θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Θα διεξαχθούν, επίσης, επί μέρους σενάρια με τη συνεργασία και μαχητικών αεροσκαφών F-16 του Ισραήλ που θα μετασταθμεύσουν σε ελληνική αεροπορική βάση  αλλά και μαχητικών των ΗΠΑ .

Όπως και να έχει η παρουσία για δεύτερη χρονιά  Ισραηλινών και Αμερικανών στην χώρα μας στα πλαίσια της άσκησης αυτής καταδεικνύει την σημασία της ισχύς της ελληνικής ΠΑ , αλλά  και την σπουδαιότητα του ελληνικού εδάφους από γεωστρατηγικής  απόψεως.

Η παρουσία της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο με τις συνεχείς παραβιάσεις ενδέχεται όμως να καταπονήσει τα ελληνικά πληρώματα.



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις