Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ανοίγει ο «διάδρομος της Αδριατικής»; - 21 πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν στην Απούλια

Είκοσι έναν μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σομαλία, το Ιράν και τη Συρία αποβιβάσθηκαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Κάστρο της Απουσίας στην Κάτω Ιταλία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η ιταλική οικονομική αστυνομία κατάφερε να μπλοκάρει το σκάφος των δουλεμπόρων, λίγα ναυτικά μίλια απόσταση από το Ότραντο της Απουλίας, ενώ συνέλαβε δύο δουλεμπόρους, έναν Αλβανό και έναν Έλληνα.
Τώρα θα πρέπει να εξακριβωθεί, αναφέρει η Λα Ρεπούμπλικα, αν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, η αν ξανανοίγει ο "διάδρομος της Αδριατικής", μετά από το κλείσιμο εκείνου των Βαλκανίων.
2.800 άτομα διασώθηκαν σε 24 ώρες
Μόνο στις 30 Μαρτίου, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, νότια της Σικελίας διασώθηκαν 2.800 μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και πολλά ανήλικα. Προέρχονται από την Γκάμπια, την Νιγηρία, την Σενεγάλη, την Αιθιοπία, την Ερυθραία και την Γκάνα.
Πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, του πολεμικού ναυτικού, αλλά και μονάδες άλλων χωρών, οι οποίες συμμετέχουν στην επιχείρηση «Tρίτων» μετέφεραν διασωθέντες στα λιμάνια του Τράπανι, της Αουγκούστα και της Μεσσίνα, στην Σικελία.
Παράλληλα, τουρκικό πλοίο περισυνέλεξε τριακόσιους, περίπου μετανάστες, στα ανοικτά των ακτών της Καλαβρίας και τους μετέφερε στο Λιμάνι του Κρότωνα. Στις επιχειρήσεις διάσωσης, στην ίδια περιοχή, συμμετείχε και το πλοίο Ντιτσιόττι, της ιταλικής ακτοφυλακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις