Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΝΑΤΟ και Τουρκία ετοιμάζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ στη Συρία. Η άσκηση EFES ANADOLOU ήταν προοίμιο επέμβασης

Η Τουρκία έχει προτείνει μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση με τους Αμερικανούς και άλλους συμμάχους (Γερμανούς, Γάλλους, Βρετανούς)  εναντίον των τζιχαντιστών στο εσωτερικό της Συρίας , τόνισε  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu .

«Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αυτοί [οι ΗΠΑ] έχουν τις δικές τους ειδικές δυνάμεις και εμείς έχουμε τις δικές μας ειδικές δυνάμεις ,» είπε ο Çavuşoğlu σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse .
«Το θέμα που συζητάμε με τους Αμερικανούς είναι την κατάληψη της  Ιεράπολη Συρίας, το συντομότερο δυνατόν … και το άνοιγμα του δεύτερου μετώπου», είπε, αναφερόμενος στην   «κερκόπορτα» που υπάρχει στα σύνορα με την Συρία από όπου εισέρχονται μαχητές του  Ισλαμικού  Κράτους  μέσα και έξω από τη Συρία.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ειδικές δυνάμεις από την Τουρκία  τις ΗΠΑ αλλά και από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, όπως η  Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία ετοιμάζονται για τον ίδιο σκοπό.
ΝΑΤΟ
Λεπτομερές από το καταρτισθέν σχέδιο δεν αναφέρθηκαν  από την Τουρκία για ευνόητους λόγους.
«Οι βασικές έννοιες του σχεδίου που προσφέρονται από την Τουρκία αφορούν την  «από κοινού εργασία για την υποστήριξη της συριακής αντιπολίτευσης , εκτός από το YPG», είπε Τούρκος  αξιωματούχος, αναφερόμενος στις Κουρδικές  Λαϊκές Μονάδες Προστασίας, που αποτελούν την ένοπλη πτέρυγα του PYD του.
Την ίδια στιγμή στρατιωτικό κομβόι με εκατοντάδες Σύρους μαχητές, που φέρεται να συνδέεται με τον  Ελεύθερο Συριακό  Στρατό , εισήλθε σήμερα στη Συρία μέσω της Τουρκίας από το ελεγχόμενο σημείο  Bab al Salam, ανέφερε μια τοπική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Οι  ενισχύσεις αυτές  αποστάλθηκαν  στην πόλη της Azaz στη βορειοδυτική Συρία ως προπαρασκευαστικό μέτρο στην γενικότερη  αναδιάταξη των χερσαίων δυνάμεων στις περιοχές Mari και  Azaz στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου , είπε η πηγή.
Στην Τουρκία τώρα ο  Çavuşoğlu επέκρινε επίσης την ΗΠΑ για την καθυστέρηση της ανάπτυξης συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών Πυροβολικού  (HIMARS) κατά μήκος των συνόρων, λέγοντας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες , δυστυχώς, δεν τηρούν  τις υποσχέσεις τους . «Είμαστε απολύτως έτοιμοι. Οι ΗΠΑ ευθύνονται  για την καθυστέρηση. «Το σύστημα θα είναι έτοιμο τον Αύγουστο, αντί τον Μάιο» , πρόσθεσε ο ίδιος .
Πληροφορίες εδώ και ημέρες αναφέρουν την συγκέντρωση πολύ μεγάλων τουρκικών δυνάμεων με εκαντοντάδες άρματα  μάχης Μ60 SABRA, τεθωρακισμένα, ΤΟΜΑ και αυτοκινούμενο πυροβολικό FIRTINA, στα σύνοραμε την Συρία με πρόσχημα το ΡΚΚ και του τζιχαντιστές, γεγονός που επαληθεύει την ύπαρξη νατοικού σχεδίου εισβολής στην Συρία.
Η θεία πρόνοια «συγκεντρώνει» στην Συρία όλους τους πρωταγωνιστές του πρώτου παγκοσμίου πολέμου μαζί με τις ΗΠΑ , δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για την «σπίθα» που ενδεχομένως θα ξεκινήσει έναν μεγάλο και αιματηρό  παγκόσμιο πόλεμο.
Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να ελέγξει πάση θυσία την χώρα αυτή (Συρία)  ερχόμενο όμως σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ρωσία. Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν  υπενθυμίζουμε ότι είχε δηλώσει παλαιότερα ότι εφόσον απαιτηθεί μεγάλες ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις από την Κριμαία θα μετακινηθούν εντός ωρών στην Συρία , υπονοώντας στους δυτικούς ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτα.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις