Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ο Economist περιγράφει την κατάσταση στη Βρετανία μέσω… Sex Pistols

Όσοι γνωρίζουν το θρυλικό πανκ συγκρότημα Sex Pistols, θα θυμούνται και το τραγούδι σήμα κατατεθέν τους «Anarchy in the UK». Αυτό το τραγούδι θυμήθηκαν και οι
ιθύνοντες του Economist και το επέλεξαν για το εντυπωσιακό εξώφυλλό τους, θέλοντας έτσι να περιγράψουν πως έχει η κατάσταση αυτές τις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Όπως αναφέρεται στο editorial του γνωστού περιοδικού «μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα η χώρα βρίσκεται εκτός τροχιάς».
«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης παλεύει να αντιμετωπίσει μια εσωκομματική ανταρσία, η λίρα έχει χτυπήσει χαμηλό 31 χρόνων σε σχέση με το δολάριο και οι τράπεζες έχουν χάσει το ένα τρίτο της αξίας του. Την ίδια στιγμή γίνονται συζητήσεις στην Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία για απόσχιση» σημειώνει ο Economist, καταγράφοντας μία-μία τις συνέπειες που είχε η επικράτηση της ψήφου υπέρ της εξόδου.
Σύμφωνα με το περιοδικό, «όλα αυτά είχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προβλεφθεί στην περίπτωση που επικρατούσε το Brexit και ωστόσο η χώρα μοιάζει αποσβολωμένη μπροστά σε αυτά που προκάλεσε στον εαυτό της. Η χώρα χρειάζεται έναν νέο ηγέτη, μια συνεκτική προσέγγιση στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και έναν δίκαιο διακανονισμό με εκείνα τα έθνη που εντός βρίσκονται εντός της Ένωσης και ψήφισαν Bremain. Η ζημιά στην ευημερία της Βρετανίας είναι ήδη μεγάλη και θα γίνει μεγαλύτερη εάν η χώρα δεν καταφέρει να πάρει τον έλεγχο του μέλλοντός της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις