Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για έναν « πυρηνικό χειμώνα»

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα οι τράπεζες σε όλον τον κόσμο  προετοιμάζονται  για έναν οικονομικό  Αρμαγεδώνα εδώ και πολλούς μήνες.

Αναμένουν δηλαδή μια μεγάλων διαστάσεων  τραπεζική κρίση μέσα στον χειμώνα με αφορμή την βρετανική αποχώρηση  από την ΕΕ.
Λόγω των αναμενόμενων ισχνών εταιρικών κερδών  και την χρονοβόρα και μακρόσυρτη διαδικασία που ακολουθεί το  Brexit, οι τράπεζες  έχουν εξαναγκαστεί   να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο από το τέλος του έτους και μετά.
Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC , οι τράπεζες εντείνουν την «προετοιμασία για μια  μεγάλη  τραπεζική και οικονομική κρίση που την ονομάζουν «πυρηνικό χειμώνα». Έτσι ονομάζεται η  κατάσταση του περιβάλλοντος που επακολουθεί τις περιοχές στις οποίες υπήρξε πυρηνικός πόλεμος.
Το χάος στην αγορά έχει επισημανθεί από σημαντικά ανώτατα  τραπεζικά στελέχη προς κυβερνήσεις και οικονομικούς παράγοντες όλων των μεγάλων  χωρών  του κόσμου.
Σύμφωνα πάντα με το CNBC, οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ειδικότερα,  έχουν να αντιμετωπίσουν έξι πολύ «σκληρούς μήνες» με  αστάθεια και συνεχείς κρίσεις σε σχέση με την διαδικασία  που ακολουθεί της αποφάσεως του  Brexit, στέλνοντας τις τραπεζικές μετοχές στον «καιάδα» .
Μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες όπως η Deutsche Bank και η Credit Suisse βλέπουν ήδη τις μετοχές τους σε ελεύθερη πτώση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τράπεζα RBS δέχθηκε το χειρότερο χτύπημα, με τις μετοχές της να βυθίζονται  περισσότερο από 30 τοις εκατό από τις 24 Ιουνίου.
Χθες   πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αποκάλυψε τις πληροφορίες αυτές  αλλά και τον διάχυτο πανικό των τραπεζιτών γύρω  από αυτές τις εκτιμήσεις.
Άλλη πηγή από  μεγάλη επενδυτική τράπεζα δήλωσε στο  CNBC «ότι οι χρηματοπιστωτικές  επιχειρήσεις προετοιμάζονται λαμβάνοντας   στρατηγική θέση, που  αντιπροσωπεύει  το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μετά την  ενεργοποίηση του άρθρου 50, που απορρέει από την ετυμηγορία του βρετανικού λαού με το δημοψήφισμα ,  από όλα τα  ευρωπαϊκά έθνη, οδηγώντας  σε διάλυση του ευρώ και υποβάθμιση της στερλίνας  κάτω από $ 1,20. «Οι τράπεζες είναι έτοιμες για οτιδήποτε αυτήν την στιγμή  », είπε η πηγή.
Αυτή η ζοφερή προειδοποίηση έρχεται μετά την προειδοποίηση της  Royal Bank of Scotland στους επενδυτές της  για μια «κατακλυσμιαία οικονομική χρονιά».
Σε ένα παράξενο και δυσοίωνο σημείωμα προς τους πελάτες της, στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Megabank προέβλεψε ακόμη χειρότερο σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις