Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Οι Σύριοι κάτω από τα πυρά και τους όλμους προσπαθούν να σώσουν χριστιανικές εκκλησίες

Στο Χαλέπι, οι ειδικοί προσπαθούν να εκτιμήσουν τη ζημία που προκλήθηκε όχι μόνο στις οικίες , αλλά και για στην ιστορική κληρονομιά του κόσμου. Δεκάδες αρχαία
μνημεία ισοπεδώθηκαν. Οι τρομοκράτες  δεν λυπήθηκε ούτε τα μουσεία ούτε τις χριστιανικές εκκλησίες ή τα μουσουλμανικά τεμένη.

Κάτω από την επίθεση των  ριζοσπαστών ισλαμιστών καταρρέουν μιναρέδες και χριστιανικές εκκλησίες. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, μόνο στο  Χαλέπι καταστράφηκαν περίπου 300 τζαμιά. Σύμφωνα με έναν τοπικό ιμάμη, οι μαχητές με το Ισλάμ  δεν έχουν τίποτα κοινό.
«Εμείς στη Συρία ζούσαμε πάντα  ειρηνικά! Ο Θεός είναι ένας για όλους, και στη Ρωσία, και στην Αμερική, και στη Συρία. Δείτε τι κάνουν  αυτά τα απάνθρωπα τέρατα! Το βλήμα χτύπησε εδώ την ώρα της  προσευχής ! Πέντε άνθρωποι μπροστά μου μετατράπηκαν  σε κομμάτια κρέατος! «- Είπε ο ιμάμης.
Με αυτοσχέδια  όπλα  οι ριζοσπάστες ισλαμιστές ισοπέδωσαν ιστορικά μνημεία. Ένα από τα ακίνητα που  κατέστρεψαν – είναι το αρχαίο τζαμί Amayyadov, ένα σύμβολο ολόκληρου του ισλαμικού πολιτισμού, το οποίο ήταν χτισμένο πριν  σχεδόν 13 αιώνες και το οποίο  καταστράφηκε ολοσχερώς.
Καταλαμβάνοντας τα ψηλά σημεία  στο Χαλέπι οι  αντάρτες πυροβολούν μέσα  στους δρόμους. [1] Έχουν  φρουρές κατά μήκος των υπόγειων σηράγγων. Από τα αρχαία δρομάκια  της παλιάς πόλης είναι αδύνατο να περιηγηθεί κανείς  χωρίς οδηγό που να  γνωρίζει τα συγκεκριμένα δρομολόγια.
Επλήγη  από τις επιθέσεις και το Εθνικό Μουσείο του Χαλεπίου. Εκατοντάδες εκθέματα σώθηκαν. Οδηγήθηκαν σε ένα ειδικό χώρο αποθήκευσης. Πριν από τον πόλεμο, υπήρχαν συλλογές με τα πιο αρχαία εκθέματα από όλη τη Συρία. Μερικά ήταν π.Χ., η  από την Ισλαμική και την κλασική εποχή. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι τρομοκράτες κατέστρεψαν τα αγάλματα λένε οι ντόπιοι. Οι τρομοκράτες  κατέστρεψαν  την παλαιότερη και μεγαλύτερη εσωτερική αγορά στον κόσμο. Το μήκος της ήταν 12 χιλιόμετρα.
Μπόρεσε  να διατηρηθεί το  εσωτερικό μέρος του χριστιανικού ναού των 40 Σεβαστών  μαρτύρων, παρά το γεγονός ότι κάθε  ημέρα όλμοι  και νάρκες πέφτουν από τις τις επιθέσεις. Από τη εξωτερική πλευρά το κτίριο προστατεύεται από  τα αρχαία τείχη και ερείπια  από πέτρες και τις σπασμένες  πλάκες.
Για τους αμάχους που εγκαταλείπουν περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών υπάρχουν σημεία που μοιράζουν  ζεστό φαγητό και είδη πρώτης  ανάγκης.
[2]
 С господствующей высоты в Алеппо боевики простреливают все улицы.
   ( http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201608270015-3b53.htm ) пункты выдачи горячей еды и предметов первой необходимости.
   ( http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201608292319-wov3.htm )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις