Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Π. Ψυχάρης: Το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί- Δεν πρέπει να απασχολούν τον κόσμο τα δάνειά του (Video)

Τον ισχυρισμό ότι το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στη δημοπρασία για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας προέβαλε o διευθύνων
σύμβουλος του ΔΟΛ, Παναγιώτης Ψυχάρης, μεταξύ άλλων, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις διανειοδοτήσεις σε κόμματα και ΜΜΕ. Κάλεσε δε τα μέλη της Επιτροπής να μην έχουν ονειρώξεις, καθώς το Mega  δεν θα κλείσει.
Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τη δημοπρασία αδειοδότησης και μίλησε επανειλημμένως για «λεγόμενες άδειες» οι οποίες «δεν έχουν δοθεί ακόμη». ενώ ερωτηθείς, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν το Mega σκοπεύει «να βγει στο αντάρτικο» και να εκπέμψει παράνομα ο κ. Ψυχάρης δήλωσε ότι τo Mega μπορεί να εκπέμπει μέσω δορυφόρου, Nova, Ιντερνετ, είναι εταιρεία που παράγει πρόγραμμα και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του ότι το Mega αποπληρώνει κανονικά τα δάνειά του, σε αντίθεση με ό,τι είχαν καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής οι εκπρόσωποι των τραπεζών, λέγοντας μάλιστα ότι «το Mega δεν είναι Μαρινόπουλος». Σύμφωνα, δε, με τον Παναγιώτη Ψυχάρη ήταν προτιμότερο να δίνουν οι τράπεζες δάνεια στο Mega και όχι στους πολίτες. Όπως είπε επίσης, η Τηλέτυπος έχει αποπληρώσει σε τόκους 130 εκ. ευρώ, ενώ αν τα δάνεια είχαν δοθεί σε πολίτες για να αγοράσουν σπίτια , δεν θα μπορούσαν τώρα να αποπληρώσουν.
Σε ερώτηση για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, απάντησε ότι αυτό είναι μεταξύ «ημών και υμών» και πρόσθεσε, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.
Όσον αφορά στις δηλώσεις του συνιδιοκτήτη του Mega Φώτη Μπόμπολα κατά του ΔΟΛ για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το κανάλι ο κ. Ψυχάρης ανέφερε ότι ο κ. Μπόμπολας είναι «ένας από τους χιλιάδες μετόχους του Mega». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι τα θαλασσοδάνεια του Mega «δεν θα πρέπει να απασχολούν τον ελληνικό λαό».
Είπε επίσης ότι  το Mega μπορεί να μεταβληθεί σε πάροχο υπηρεσίας, σε Βήμα TV".
Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις