Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η SILICON VALLEY ΤΗΣ Μ ΑΝΑΤΟΛΗΣ THN ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ

Τουρκία: Ας έρθει η Apple σε εμάς!

Η Γερμανία σε αντίποινα για το πρόστιμο των ΗΠΑ στην VW μετά το σκάδαλο των ρύπων ριχνει πρόστιμο στην Αμερικάνικη APPLE ύψους 13 δις ευρώ !!! Η πράξη
αντεκδίκησης αυτή έρχεται αμέσως μετά  από την κατάρρευση των συνομιλιών για την ΤΤΙΡ , την συνθήκη με την οποία  οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν την Ε.Ε. πολιτεία τους. Τα αίτια για την κόντρα Γερμανίας-ΗΠΑ έχουν σχέση με παλιότερους λογαριασμούς σχετικά με παρακολουθήσεις της CIA και των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών με αντίκειμενο την Ε.Ε αλλά και τον πρόσφατο προσεταιρισμό της Τουρκίας απο τις ΗΠΑ και την κοινή εισβολή τους στην Συρία. Η Γερμανία ήθελε την Τουρκία δικό της αποκλειστικό ΄σύμμαχο για την καταστήσει ενεργειακό κόμβο όποτε τελικά γίνοταν ο αγωγός Κατάρ-Τουρκίας-Ελλάδας-Γερμανίας.
Το θέμα όμως είναι άλλο.Η Τουρκία η οποία κατηγορείται για διολίσθηση στον ισλαμισμό καλεί την APPLE  να αφήσει την ευρώπη και να εγκατασταθεί εκεί. Μπορεί ο Ερντογάν να είναι φανατικός της μπούργκας έχει ωστόσο συμβουλους το Κατάρ και τις ΗΠΑ αλλά και έχει πατριώτες πολιτκούς. Εμείς δεν έχουμε μπούργκα , το αντίθετο, με τον κώλο έξω πάνε όλες , αλλά  ξένες επιχειρήσεις όχι μόνο έρχονται αλλά διώχνουμε και τις ελληνικές ….

«Δεν θα χρειάζεται να μπλέκεται με την Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία» έγραψε στο twitter ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας

Ευθεία αναφορά-πρόκληση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεχμετ Σιμσεκ, που σε μήνυμα του στο twitter, κάλεσε την Apple να φύγει από την Ιρλανδία και να μεταφερθεί στην Τουρκία.
Ο Τούρκος αναπληρωτής Πρωθυπουργός είπε πως η Apple πρέπει να μεταφέρει την έδρα της στην Τουρκία έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρόστιμο 13 δισ. ευρώ στον Αμερικάνικο κολοσσό, προσφέροντας «πιο γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα» και συμπλήρωσε πως με την κίνηση αυτή η Apple, «δεν θα χρειάζεται να μπλέκεται με την Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία».
Πάντως η πρόκληση αυτή δεν αποτελεί κάτι το νέο, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ διαρκώς επιδεινώνονται, ιδιαίτερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου και την πρόθεση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επαναφορά της θανατικής ποινής.
Ενδεικτικές είναι μάλιστα οι πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξη του στη Γερμανική Bild, όπου δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στου κόλπους της ΕΕ όσο είναι Πρόεδρος ο Ταγίπ Ερντογάν και συμπλήρωσε πως, «με δεδομένη την κατάσταση που ισχύει σήμερα, η ένταξη δεν είναι ρεαλιστική έως και την επόμενη δεκαετία».
hellenicsunrise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις