Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο Ν. Τραμπ «ξήλωσε» το τελευταίο «απομεινάρι» της κυβέρνησης Ομπάμα – Η υπουργός Δικαιοσύνης αρνούνταν να …

…εκτελέσει το διάταγμα για τη μετανάστευση

«ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ» Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ξήλωσε» την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς η οποία επιχείρησε να «σαμποτάρει» το διάταγμα για τους περιορισμούς της μετανάστευσης.
Η Γέιτς είχε δώσει εντολή στους νομικούς του υπουργείου να μη στηρίξουν το διάταγμά του και υπονόμευε τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου.
Στη θέση της Γέιτς ο Τραμπ έβαλε τη Γενική Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, Ντάνα Μποέντε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.
Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.


Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι η Γέιτς «πρόδωσε» το τμήμα της Δικαιοσύνης αρνούμενη να επιβάλλει την έννομη τάξη με το διάταγμα του Τραμπ που είχε «σχεδιαστεί για να προστατέψει τους
Αμερικανούς».
 
Ο υποψήφιος του Τραμπ για το υπουργείο Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς
Image result for sally yates justice
H Sally Gates, η πρώην υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις