Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι: “Με στρατηγική και δύναμη θα προστατεύσουμε τα δίκαια μας στο Αιγαίο”

Του Γιώργου Πετράκη
Συντηρεί την ρητορική της έντασης η Άγκυρα και την σκυτάλη πήρε από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αναπληρωτής
πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουμλούς .
Η Τουρκία έχει επίγνωση των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο και έχει την στρατηγική και την δύναμη να τα προστατεύσει δήλωσε ο τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.
Ο κ. Κουρτουμλούς εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόσφατη αντιπαράθεση με τον Έλληνα υπουργό άμυνας σχετικά με «μερικές βραχονησίδες» του Αιγαίου οφείλεται σε προσωπικές και όχι επίσημες θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Κουρτουμλούς τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κυβέρνηση συνασπισμού και ελπίζει ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για τις βραχονησίδες «Καρντάκ», δεν αντανακλούν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Θέλω να πιστεύω ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις…» είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Ο κ. Κουρτουμλούς αναφερόμενος στις προχθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου με τις οποίες προειδοποιούσε ότι οι Τούρκοι που θα βάλουν πόδι στα Ίμια δεν θα έχουν τρόπο να φύγουν, δήλωσε ότι η Τουρκία εχει «πλήρη γνώση των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο»
Και ο τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα και προς την Αθήνα: «Τα νησιά Καρντάκ έχουν συμβολική σημασία για την Τουρκία που έχει την στρατηγική και την δύναμη για να προστατεύσει τα δίκαια της στο Αιγαίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις