Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Όταν ξέρεις ποιος είσαι, δεν χρειάζεσαι κανέναν να σε καθορίσει

Γράφει η Φραγκίσκα Στρούμπου

Μερικές φορές δεν έχεις την αυτοπεποίθηση για να δεις την αξία σου μέσα από τα μάτια σου. Έτσι ψάχνεις τον κόσμο να σε
καθορίσει.

Όταν η αυτο-εκτίμηση σου έχει πιάσει πάτο, επιρρεάζεσαι σε μεγάλο βαθμό από τις «ταμπέλες» που άλλοι άνθρωποι σου έχουν βάλει.

Σχεδιάζεις μία γραμμή στην άμμο για να διαχωρίσεις τις δυνάμεις σου και τις αδυναμίες σου. Περιορίζεσαι κοιτάζοντας τις δυνατότητες σου μέσα από τα μάτια αυτών που σου έχουν βάλει ταμπέλες.

Επιβεβαιώνεις εκ νέου τις απόψεις του κόσμου και τις αποδέχεσαι ως αλήθεια.

Και χωρίς ποτέ πραγματικά να το συνειδητοποιείς, έχεις κατασταλάξει και δεχθεί ένα άκαμπτο ορισμό του ποιος είσαι. Αυτό δεν επιτρέπει την αναπτυξη την εξέλιξη ή να αρπάξεις ευκαιρίες. Σε παγώνει από το φόβο σου και την ανασφάλεια σου.

Πόσες φορές έχεις πει στον εαυτό σου κάνοντας ένα μεγάλο βήμα λέγοντας πράγματα όπως : «Ω δεν ειμαι αρκετά καλός για να το κάνω αυτό.» ή « Δεν είμαι ο άνθρωπος που μπορεί να πάρει τέτοια ρίσκα.»

Η ζωή δεν θα πρέπει να είναι προκαθορισμένη έτσι. Θα πρέπει να καθορίζεται από τα πάθη σου και ότι γνωρίζεις στην καρδιά σου θα πρέπει να κάνεις .

Ο κόσμος διοικείται από ανθρώπους που κυνηγάνε τα όνειρα τους, δεν έχει σημασία το πως. Δεν φοβούνται να προσπαθήσουν και να αποτύχουν και να επεκταθούν γιατί ξέρουν ότι θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους τους.


Ίσως να έχεις μία οπισθοδρόμηση, αλλά είσαι ακόμα το ίδιο γλυκό και φιλόδοξο κορίτσι που πάντα ήσουν.

Έτσι, σταμάτα να αφήνεις το φόβο σου να σε ελέγχει, γιατί ο φόβος δεν νοιάζεται για  τους στόχους σου και σίγουρα δεν νοιάζεται για σένα.

Δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα ισορροπημένα, και θα κάνεις λάθη. Αλλά, θα μάθεις από αυτά και θα γίνεις καλύτερη απόπριν.

Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις πίσω μία μέρα και να συνειδητοποιήσεις ότι έχασες τον εαυτό σου κάπου στην πορεία και ότι σταμάτησες να ζεις  τη ζωή σου με δικούς σου όρους.

Βαθιά μέσα σου, ξέρεις ποια είσαι , και τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό. Δεν χρειάζεσαι άλλους ανθρώπους για να σε ορίσουν ή να στρεβλώσουν το όραμα που έχεις για τον εαυτό σου.

Ρίξε τις ταμπέλες, και δες τον εαυτό σου, ίσως για πρώτη φορά μετα από καιρό, με σαφήνεια.


Φραγκίσκα

BioLatest Posts

Γεννήθηκα Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Τήνο. Δηλώνω ονειροπόλα, αισιόδοξη και ρομαντική. Είμαι πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις και μου αρέσει να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Είμαι εθισμένη στη μουσική και τα γλυκά. Αγαπώ τα ταξίδια και τα βιβλία και θα 'θελα κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα. Θαυμάζω τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που σε εμπνέουν και σε παρακινούν. Έχω ανάγκη να βλέπω πάντα την καλή πλευρά των ανθρώπων και πιστεύω στη μαγεία του έρωτα. Απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα το γράψιμο & το διάβασμα γιατί τα έβρισκα απελευθερωτικά. Από μικρή με μάγευαν οι λέξεις, να μπορώ να παίζω μαζί τους, να ντύνω τις σκέψεις μου. Ο μεγαλύτερος στόχος μου; Να απολαμβάνω την ζωή! Αν και ο κόσμος μας δεν είναι εύκολος, τον αγαπώ …

http://wp.loveletters.gr/9987-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις