Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Πέφτουν οι υπογραφές THN άλλη εβδομάδα για γ΄ μνημόνιο με το ΔΝΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:09
της Δήμητρας Kαδδά
Το σχέδιο μνημονίου που έχει το ίδιο συντάξει έχει ήδη αποστείλει στην ελληνική κυβέρνηση (με τη μορφή letter of intent) το ΔΝΤ.  Η ελληνική πλευρά αναμένεται να
το υπογράψει και να το επιστρέψει πάλι με τη μορφή επιστολής προθέσεων (σ.σ.letter of intent) στο Ταμείο προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόφαση που πρέπει αυτό να λάβει έως τις 27 Ιουλίου για μία συμφωνία επί της αρχής για 3ο πρόγραμμα με την Ελλάδα.
Αυτό ανέφερε πηγή του οικονομικού επιτελείου η οποία εξήγησε ότι θα πρόκειται για μία συμφωνία επί της αρχής χωρίς το δικαίωμα εκταμίευσης των δόσεων του δανείου που υπολογίζεται έως 2 δισ. δολ. 
Επισήμανε ωστόσο ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκταμίευση του δανείου δεδομένων των υψηλών επιτοκίων του. 
 
 
Απο 10/7 η δόση
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή του οικονομικού επιτελείου η εκταμίευση της δόσης από τον ESM υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί είτε μετά από σχετικές εγκρίσεις στο Eurogroup της 10ης Ιουλίου ή λίγο αργότερα καθώς θα επικυρωθεί από το ανώτατο όργανο του ESM που συγκαλείται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ζήτημα στην εκταμίευση της δόσης, καθώς η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξελίσσεται ομαλά.
Για τις επόμενες αξιολογήσεις ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι από εφεξής να παραμένει σε τροχιά εφαρμογής, υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους (σ.σ..των επόμενων αξιολογήσεων). 
Για τον μήνα Ιούνιο το μόνο δύσκολο που απομένει έχει σχέση με τη νέα αρχή εσόδων και με μία σειρά υποχρεώσεων οι οποίες είναι τεχνικά δύσκολες και είναι πιθανό για αυτό το λόγο να υλοποιηθούν εν μέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις