Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τουρκία: Τεταμένη η κατάσταση στα σύνορα

Η κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας παραμένει τεταμένη ενώ με γοργούς ρυθμούς εργαζόμενοι τουρκικών εταιριών που
δραστηριοποιούνται στο Ερμπίλ και τα περίχωρα εγκαταλείπουν την περιοχή εν όψη της έναρξης απαγόρευσης πτήσεων προς το Αεροδρόμιο της πόλης. Οι περισσότερες τουρκικές εταιρίες αποφάσισαν να εκκενώσουν τα εργοτάξια για λόγους ασφαλείας μέχρι νεωτέρας δηλώνουν εργαζόμενοι που επέστρεψαν ήδη στην Τουρκία.

Στον αεροπορικό αποκλεισμό ανακοίνωσε ότι θα μετάσχει και η αεροπορική εταιρία του Κατάρ από σήμερα και για δύο μέρες.

Είμαστε σύμφωνοι για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ και της Συρίας δήλωσε αργά χθές το βράδυ ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογαν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, κ. Πούτιν μετά την τρίωρη συνολικά συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα. Από την πλευρά του ο κ. Πόυτιν περιορίστηκε να πεί ότι η θέση της Ρωσίας στο θέμα αυτό ξεκαθαρίστηκε από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και εξήρε τον ρόλο του Ερντογάν στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην Συρία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών την Ηνωμένων πολιτειών εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία με την οποία συστήνει στους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την Νοτιοανατολική Τουρκία.

Στο μεταξύ στις επιχειρήσεις κατά του ΠΚΚ που είναι σε εξέλιξη κάι μέσα στο Βόρειο Ιράκ στην περιοχή Kanimasi απέναντι από την Τσουκούρτζα, σκοτώθηκε ένας τούρκος στρατιώτης τρία μέλη του ΠΚΚ και τραυματίστηκαν άλλοι 4 Τούρκοι στρατιώτες όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σήμερα ανακοίνωσαν ότι στις χθεσινοβραδινές αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Avaşin-Basyan, Metina και Gara σκοτώθηκαν 13 μέλη του ΠΚΚ.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και η ευρείας κλίμακας άσκηση που πραγματοποιείται από την 18η του Σεπτέμβρη σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την κλειστή πλέον συνοριακή πύλη Habur, με την συμμετοχή και Ιρακινών στρατιωτών. Μάλιστα για πρώτη φορά οι μονάδες επιχείρησαν και την νύχτα.

Πάντως ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η στρατιωτική λύση θα είναι η τρίτη και τελευταία επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις