Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ – Οι «φιλελεύθεροι» είναι μαχαιριά στο κορμί της Μέρκελ

Γράφουν οι
Παναγιώτης Αποστόλου και
Χρήστος Χατζηαναστασίου
της “Ελλήνων Πολιτείας”
Ο λαϊκισμός πέθανε, ζήτω το γερμανικό μοντέλο διακυβέρνησης! Κάπως έτσι θα έπρεπε να σχολιαστούν τα αποτελέσματα των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου, καθώς μετά τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών η Γερμανία έπεσε μέσα στην ίδια παγίδα που η ίδια έχει στήσει στα κράτη μέλη της ΕΕ για δικά της οφέλη και όχι για την Ευρώπη που θα ήθελε κάθε Ευρωπαίος!

Οι Γερμανοί έχουν φτάσει να ζουν ημέρες, περίπου όμοιες με τις ημέρες λίγο μετά το κραχ του 1930, αλλά και τη γένεση του τερατουργήματος Χίτλερ!
Ωστόσο, το σημερινό γερμανικό Σύνταγμα έχει τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες, που σε καμία περίπτωση εκείνη η εποχή δεν μοιάζει απόλυτα με τη σημερινή!
Γι΄ αυτό, κακώς τα ΜΜΕ στην Ελλάδα αναφέρονται σε ακυβερνησία, γιατί η γερμανική βουλή συνεδριάζει κανονικότατα και υποδηλώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι, δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για τον γερμανικό λαό!

Η Μέρκελ βρίσκεται σε πανικό…

Όμως, συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την ίδια την Άγκελα Μέρκελ και το κόμμα της, αφού δεν μπορούν πια να έχουν εκείνα τα πολιτικά οφέλη του παρελθόντος, καθώς, μετά από τόσα χρόνια, της ίδιας στην Καγκελαρία, οι Γερμανοί έχουν καταλάβει ότι η χώρα τους παίζει ξεκάθαρα το παιχνίδι των τραπεζιτών και της βιομηχανικής ελίτ!
Έτσι, αναζήτησαν μια άλλης μορφής διακυβέρνηση που θα τους παρέχει περισσότερη ασφάλεια και λιγότερα προνόμια για τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στη χώρα! Και όταν λέμε αλλοδαπούς, εννοούμε τα πολυπληθή κύματα “μεταναστών-προσφύγων”, τα οποία όμως τροφοδότησαν οι ισχυρές δυνάμεις της Δύσης, πρωτίστως δε η Γερμανία!
Έτσι, το πρόβλημα της Γερμανίας είναι πολύ πιο σύνθετο από ότι πιστεύουν κάποιοι, καθώς οι Γερμανικές κυβερνήσεις από την ενοποίηση της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας το 1990, έχουν επιβάλλει μια σειρά από οικονομικά μέτρα στήριξης, έτσι ώστε, να ανοικοδομηθεί η πρώην Ανατολική Γερμανία!

Οι “Ελεύθεροι Δημοκράτες” ζητούν επί πίνακι το κεφάλι της Μέρκελ…

Όπως επί παραδείγματι, πριν ακριβώς από 27 χρόνια, επιβλήθηκε μια κράτηση υπέρ της στήριξης της ανοικοδόμησης, ένα μέτρο το οποίο αν και προσωρινό τότε, έχει παραμείνει (κάπως όπως ο δικός μας ΕΝΦΙΑ) και δεν πρόκειται να καταργηθεί!
Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα των “Ελεύθερων Δημοκρατών” οι οποίοι κατά κόρον αποτελούν την ισχυρή γερμανική μεσαία τάξη (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι κλπ.)! 
Μια μεσαία τάξη η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει δει, την αύξηση της συμμετοχής στην περίθαλψη κατά 15%, την μείωση των συντάξεων περίπου κατά 10%, την αύξηση του ορίου της ηλικίας για τη σύνταξη, την αποδυνάμωση των ελαστικών συμβάσεων εργασίας και την μείωση των κοινωνικών παροχών! Σε μια χρονική στιγμή, που οι αλλοδαποί, είτε κοινοτικοί είτε από άλλα κράτη δεν έχουν επιβαρυνθεί, αλλά ούτε έχουν στερηθεί διάφορα άλλα προνόμια!
Οι “Ελεύθεροι Δημοκράτες” (FDP – Φιλελεύθεροι) υπήρξαν επί δεκαετίες, ο αγαπημένος εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU – κεντροδεξιά) του κόμματος που ηγείται η Άγκελα Μέρκελ!
Ο 38χρονος Κρίστιαν Λίντνερ, πρόεδρος των Φιλελευθέρων – FDP όμως, αμέσως μετά το θριαμβευτικό εκλογικό αποτέλεσμα της 24ης Σεπτεμβρίου 2017 που έφτασε το 10,7%, ήταν εκείνος που αποφάσισε να κόψει τον ομφάλιο λώρο του κόμματός του με τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ, μη επιτρέποντας να σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία! Εκείνη τη νύχτα, η Άγκελα Μέρκελ έπαθε νευρικό κλονισμό!
Δεν είναι όμως, η οικονομική και μεταναστευτική πολιτική, οι μεγάλες διαφορές μεταξύ της Μέρκελ και του Λίντνερ! Είναι και η εξωτερική πολιτική, αφού ο Κρίστιαν Λίντνερ κατά την προεκλογική του εκστρατεία, είχε πάρει σαφή θέση υπέρ της Ρωσίας και του Βλαδιμίρ Πούτιν, αφού είχε ταχθεί κατά των οικονομικών κυρώσεων της Γερμανίας και υπέρ της αναγνώρισης της ρωσικής Κριμαίας!

Η γερμανική ελίτ εκνευρίζεται με τη Μέρκελ…

Όμως, αυτός ο μη σχηματισμός νέας κυβέρνησης έχει εκνευρίσει την γερμανική ελίτ, η οποία εκτός από τον έλεγχο των 3/4 του παραγόμενου ΑΕΠ, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και το τέρας της Ισλαμο-φοβίας και των Τζιχαντιστών!
Οι Χριστιανοδημοκράτες, το κόμμα της Μέρκελ έχοντας δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε θέματα οικονομικής πολιτικής και χρηματοοικονομικών μεγεθών ξέχασαν ότι υπάρχει και ένας λαός ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα στην δική του ανάπτυξη και όχι μόνο στη δημιουργία μηχανισμών στήριξης της ΕΕ, μιας Ένωσης την οποία η Γερμανία επί δεκαετίες τώρα έχει υπό την κηδεμονία της!

Προετοιμάζουν τον Σόϊμπλε…

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής θα είναι εν δυνάμει ο νέος Καγκελάριος σύμφωνα με διάταξη του γερμανικού Συντάγματος δεδομένου ότι πολύ πιθανόν να μην έχουμε σχηματισμό Κυβέρνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα! Με πολύ απλά λόγια, ο Σόϊμπλε βάζει τη Μερκελ στο ψυγείο, καθώς η οικονομική πολιτική που ο ίδιος επέλεξε, έχει αδειάσει τη Μέρκελ!
Ίσως, η αποτυχία δημιουργίας κυβέρνησης να είναι ένα καλοστημένο σχέδιο, με κάποια σημάδια συνομωσίας!
Ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε με βαρύ οπλισμό την άριστη γνώση της γερμανικής αγοράς και με τη στήριξη των τραπεζιτών δεν θα εγκαταλείψει το μοντέλο ανάπτυξης που η γερμανική ελίτ έχει επιβάλλει! Έτσι, όλα δείχνουν πως το τέλος της Μέρκελ να είναι ακόμη πιο κοντά!
Βέβαια η Μέρκελ δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, γι΄ αυτό που θέλει πλέον η γερμανική ελίτ, αρκεί βέβαια, να αλλάξει η ίδια τη στάση της στις πολιτικές λιτότητας και να κοιτάξει να διορθώσει τους κοινωνικούς δείκτες ενός λαού, ο οποίος ναι μεν έχει οφέλη από την ηγεμονική Γερμανία στην Ευρώπη, όμως η προτεραιότητά του είναι η ασφάλειά του και οι παροχές που μπορεί να του προσφέρει ένα κράτος, που θέλει να γίνει ακόμη πιο ηγεμονικό έναντι των άλλων κρατών μελών της ΕΕ!

Θα αναδιπλώσει την πολιτική της η Μέρκελ;

Η Γερμανία δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτήν της Ένωσής της με την Ανατολική Γερμανία (1990), αλλά ούτε και με αυτήν μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!
Η Γερμανία αποτελεί πλέον τον πυρήνα ασφάλειας της νέας παγκόσμιας ελίτ, τον παγκόσμιο αστυνόμο των αγορών και είναι βέβαιο ότι οι τραπεζίτες και τα κεφάλαια θα ήθελαν μια άλλη μετάβαση στην ομαλότητα!
Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η κόντρα Σόϊμπλε – Μέρκελ τώρα μόλις ξεκίνησε και όσο αυτό κι αν φαίνεται παράξενο στους αναγνώστες μας για την ώρα, ο πρώην Γερμανός Υπουργός των Οικονομικών, έχει μαζί του και τους τραπεζίτες αλλά και την γερμανική ελίτ!
Θα πρέπει λοιπόν η Μέρκελ να επιλέξει, το δρόμο των αριθμών ή τον δρόμο των αξιών;
Στη δεύτερη περίπτωση θα έχει σύμμαχο και τον Κρίστιαν Λίντνερ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις