Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Χρειάστηκαν «σακούλες» οι Αμερικανοί – Ρωσικό μαχητικό Su-30 πέταξε με πλήρη μετάκαυση ξυστά από τη μούρη P-8 (Βίντεο)

Ρωσικό  μαχητικό Su-30 πραγματοποίησε « καουμποηλίκια» σε αμερικανικό αεροσκάφος υποκλοπών P-8 Poseidon πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, και
παραλίγο θα είχαμε και αεροπορικό ατύχημα  καθώς το ρωσικό μαχητικό πέταξε 13 μέτρα μπροστά από το πιλοτήριο με πλήρη μετάκαυση προκαλώντας ισχυρές αναταράξεις στο Ρ-8.
Το γεγονός ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας Misel  Baldanza σε  συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι του CNN.
Σύμφωνα με αυτήν, το αμερικανικό αεροσκάφος πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο και δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι επακόλουθες ενέργειες του αεροσκάφους Su-30 θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες .
Η εκπρόσωπος τύπου είπε ότι ένα ρωσικό αεροσκάφος  πετούσε ακριβώς μπροστά από τον αμερικανικό  Ρ-8, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός πιλότος τελευταία στιγμή να υλοποιήσει  έναν  απότομο ελιγμό, ο οποίος, με τη σειρά του οδήγησε  σε ισχυρές αναταράξεις του αεροσκάφους.
«Η μη ασφαλή πτήση του Su-30 θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό των μελών του πληρώματος και στις δύο αεροσκάφη », αναφέρει απόσπασμα της δήλωσης αξιωματούχων  του Πενταγώνου.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, το περιστατικό συνέβη  πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 25 Νοεμβρίου 2017.
Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν φέτος περισσότερες από μία φορές. Έτσι, σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά, το καλοκαίρι ρωσικό μαχητικό  Su-27 πέταξε περίπου 1,5 μέτρο από το αμερικανικό αεροσκάφος USS Boeing RC-135 . Αυτή η προσέγγιση δύο αεροσκαφών θεωρείται άκρως  επικίνδυνη σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ .
Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το ρωσικό αεροσκάφος οπλισμένο με  πυραύλους δεν κινήθηκε απλά προς το αμερικανικό αεροσκάφος, αλλά έκανε και «προκλητικούς» ελιγμούς.
Στη συνέχεια, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε ότι το ρωσικό Su-27 πλησίασε πολύ κοντά  δύο αεροσκάφη αναγνώρισης των ΗΠΑ πάνω από τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας.
Την ίδια στιγμή,  το αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης RC-135 υλοποιούσε  μια επικίνδυνη στροφή, από την οποία το ρωσικό μαχητικό κατόρθωσε να απεμπλακεί την τελευταία στιγμή .
Χθες επίσης  27 Νοεμβρίου,  το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων πυραύλων USS James Williams εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό αναφέρεται από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti .
Όπως σημειώνεται, το αμερικανικό  πολεμικό πλοίο πέρασε από το Βόσπορο  στη Μαύρη Θάλασσα, εννέα ημέρες μετά την αποστολή του στην  Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και τις περιπολίες του στην Ερυθρά Θάλασσα.
Χρειάστηκαν «σακούλες» οι Αμερικανοί – Ρωσικό μαχητικό Su-30 πέταξε με πλήρη μετάκαυση ξυστά από τη μούρη P-8 (Βίντεο) - Εικόνα0
Ως αποστολή του πλοίου, αναφέρεται η παροχή στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας .
Υπενθυμίζουμε ότι το ΝΑΤΟ έχει αποφασίσει την δημιουργία ναυτικής δύναμης στην  θάλασσα αυτή με σκοπό τον στρατηγικό «εναγκαλισμό» της Ρωσίας στην Κριμαία .
Οι Ρώσοι όμως από την δική τους πλευρά είναι αποφασισμένοι ακόμα και να κτυπήσουν την δύση , για  να κρατήσουν «ελεύθερη» την μόνη δίοδο που έχουν προς την Μεσόγειο θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις