Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΣΟΚ στην Κύπρο! Αυτή είναι η λίστα της ντροπής με τις διαγραφές δανείων!

Σοκαρισμένοι είναι οι Κύπριοι μετά την "βόμβα" που έσκασε με την λίστα της ντροπής των 19 ονομάτων, που έχουν άμεσα ή έμμεσα σχέση με την πολιτική και την κυπριακή
οικονομία. Τράπεζες που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στον γκρεμό , διέγραφαν συστηματικά δάνεια.
Ποσά που φέρνουν ίλιγγο και αγγίζουν μέχρι και τα 2εκατ. ευρώ!!! Το θέμα ξεκίνησε από το διαδικτυακό κανάλι της Κύπρου 24h.com.cy , πριν δύο μέρες και εμείς σας το αποκαλύψαμε αμέσως! Εδώ και δυο μέρες η Κύπρος είναι σοκαρισμένη από την αποκάλυψη της λίστας των 19 προσώπων που έτυχαν ειδικής μεταχείρισης από τις τράπεζες που κατέρρευσαν. 
Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» έχει παραδοθεί ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.
Ο Πρόεδρος της Διερευνητικής Επιτροπής, Γιώργος Πικής τα μέλη της, Παναγιώτης Καλλής και Γιαννάκης Κωνσταντινίδης, θα εξετάσουν ζητήματα που αρχίζουν από την αποχώρηση της HSBC από τη Λαϊκή Τράπεζα το 2006, την αγορά και πώληση ομολόγων ελληνικού δημοσίου, την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την επιλογή του οίκου Pimco για τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου, την παροχή έκτακτης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις κυπριακές τράπεζες μέσω του ELA.
Στους όρους εντολής, περιλαμβάνονται οι μισθοί και τα μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών των τραπεζών, η τήρηση των εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου των τραπεζών, καθώς και η επάρκεια των αποφάσεων των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των τραπεζών και των ΔΣ τους, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος.
Οι σκανδαλωδώς ευνοημένοι των διορισμένων από το κράτος τραπεζικών διοικήσεων καλούνται τώρα να εξηγήσουν τους λόγους της χαριστικής μεταχείρισης και της αφαίμαξης του δημόσιου ταμείου που οδήγησαν στην καταστροφή.
Η ώρα της δικαιοσύνης 
Μείζον ζήτημα πολιτικό, ηθικό αλλά και με προφανείς σοβαρότατες ποινικές διαστάσεις δημιουργεί η αποκάλυψη στη Λευκωσία ότι οι τράπεζες που παρέσυραν στον βυθό την Κύπρο διέγραφαν αφειδώς δάνεια που είχαν λάβει πολιτικοί από τα τρία μεγάλα κόμματα και άλλα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.
Ηδη έχουν παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλή οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών προσώπων από όλα τα κόμματα (εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων) που πέτυχαν τη διαγραφή σημαντικών οφειλών τους από τις τράπεζες και θα πρέπει τώρα να αποδείξουν το πώς και το γιατί της ειδικής αυτής μεταχείρισης που είχαν από τα διορισμένα από την ίδια την πολιτική ηγεσία Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών, ώστε να μην πλανάται η «οσμή» χρηματισμού των πολιτικών με την ταυτόχρονη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Οι λίστες αυτές αποτελούν την άκρη του νήματος για τη διερεύνηση του οργίου της ρεμούλας και της διαφθοράς, που συνέβαλε με δραματικό τρόπο στη σημερινή καταστροφή.
Διαγραφές δανείων από την Τράπεζα Κύπρου:
- στην ξενοδοχειακή εταιρεία Τ.Η.Ε. (συνδέεται με το ΑΚΕΛ): δάνειο 2,8 εκατ. ευρώ
- στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία χαρίστηκε δάνειο 193.00 ευρώ
- στην εταιρεία Ν.Μ.G. (συνδέεται με κορυφαίο στέλεχος ΑΚΕΛ) χαρίστηκε δάνειο 11.000 ευρώ
- στον Π.Π., γνωστό πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, διεγράφη δάνειο 101.000 ευρώ
- στην εταιρεία At.ltd. (συνδέεται με βουλευτή του ΔΗΣΥ) διεγράφη δάνειο 11.000 ευρώ
- στην εταιρεία Cy.Ind.Ltd, η οποία ανήκει σε αδελφό πρώην υπουργού του ΔΗΚΟ, διεγράφη δάνειο 1,28 εκατ. ευρώ
- στον Π.Γ., γιο πρώην υπουργού του ΑΚΕΛ, διεγράφη δάνειο 2.000 ευρώ
- στη Σοφ. Χ., πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, διεγράφη δάνειο 26.000 ευρώ
- στον Ευ.Σ., πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, διεγράφη δάνειο 16.000 ευρώ
- σε δήμαρχο του ΑΚΕΛ διεγράφη δάνειο 17.000 ευρώ
- στη Λ.Π., νύφη βουλευτή ΔΗΚΟ, διεγράφη δάνειο 330.000 ευρώ
- σε πρώην υπουργό, πρόεδρο κόμματος, στέλεχος του ΔΗΣΥ με εταιρεία, διεγράφη δάνειο 399.000 ευρώ.
Στην Ελληνική Τράπεζα:
- η εταιρεία T.Trading Co Ltd του Ν.Κ., βουλευτή μικρού κόμματος, από δάνειο 1.654.000€, τον Δεκέμβριο του 2008 διαγράφηκαν 543.000€.
Στη Λαϊκή Τράπεζα:
- διαγραφή χρέους 39.000€ 2012 για τον Αρ.Γ. πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ
- διαγραφή οφειλής του ύψους 71.000€ τον Ιούνιο του 2011 για τον Αν.Γ. πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ
- 54.000€ διαγράφηκαν από οφειλή του Σ.Χ., πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ (του είχε διαγραφεί χρέος και από την Κύπρου)
- εταιρεία όπου κορυφαίος Κύπριος πολιτικός διαθέτει το 51% των μετοχών της, εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή χρέους ύψους 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων με την υποσημείωση πως η διαγραφή έχει υπολογιστεί για το 2014
- στην Π.Α., πρώην σύζυγο κορυφαίου υπηρεσιακού στελέχους του ΥΠΕΞ, Ν.Α., διαγράφηκε το 2010 οφειλή 18.500€
- σε εταιρεία που ανήκει στον εν ενεργεία πρέσβη Π.Ν. διαγράφηκε το 2012 το ποσό των 14.000€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις