Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Οι Τούρκοι της Θράκης προκαλούν: Με επιθέσεις στην ελληνική δικαιοσύνη και ύμνους στον Ερντογάν

Το ακραίο μειονοτικό κόμμα “Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας” επανέρχεται και προκαλεί. Μιλούν για 150.000 Τούρκους στην
Ελλάδα, αποθεώνουν τον Ερντογάν για τις πολεμικές επιχειρήσεις και ζητούν εξηγήσεις από την ελληνική δικαιοσύνη…
Πρόκειται για το μειονοτικό κόμμα “Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας” που ιδρύθηκε το 1990 από τον Αχμέτ Σαδίκ και στις ευρωεκλογές του 2014 έλαβε 42.792 ψήφους ως πρώτο κόμμα σε Ξάνθη και Ροδόπη. Ο πρόεδρός του, Μουσταφά Αλή Τσαούς πραγματοποιεί συνεχείς περιοδείες στη Θράκη και η μία πρόκληση διαδέχεται την άλλη. Τόσο από το στόμα του, όσο και από την ιστοσελίδα του κόμματος που διευθύνει.

Γίνεται αναφορά σε 150.000 Τούρκους και όχι Έλληνες μουσουλμάνους, όπως άλλωστε προβλέπει η συνθήκη της Λωζάνης. Ο Ταγίπ Ερντογάν αποθεώνεται για τις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Συρία, τονίζεται ότι οι προσευχές τους για τη «μητέρα πατρίδα την Τουρκία συνεχίζονται» και εξαπολύεται επίθεση στην ελληνική δικαιοσύνη, που όπως υποστηρίζουν καταπατάει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ
Κατάντησε γραφικός ο Ερντογάν! «Θα πακετάρουμε οποιονδήποτε,…

30 Mar, 2018
Τούρκοι μισθοφόροι στο πλευρό του Ερντογάν – Κάτι ετοιμάζουν…

30 Mar, 2018
«Το γεγονός αυτό και τα παρόμοια περιστατικά αποδεικνύουν ότι η δικαιοσύνη και το νομικό σύστημα δεν λειτουργούν με την απαραίτητη ευαισθησία προς την Μειονότητα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν βλέπουμε την τοποθέτηση της δικογραφίας στο αρχείο για την ρατσιστική επίθεση που δεχτήκαμε στην Αθήνα το 2016 ως απλό συμβάν και θέλουμε να τονίσουμε ότι θα προβούμε σε ενέργειες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Δεν ξεχνούν και τον Πάγκαλο
Ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρει: «Ως Πρόεδρος του ΚΙΕΦ θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κύριο Πάγκαλο, ότι υπάρχουν στην Δυτική Θράκη περίπου 150.000 Μουσουλμάνοι-Τούρκοι με Ελληνική υπηκοότητα που έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα. Δηλώνω ότι οι άσχημες και ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε είχαν ως στόχο και τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που είναι πολίτες της χώρας του και επίσης οι δηλώσεις αυτές αποτελούν βαριά προσβολή για ολόκληρη τη Μειονότητα.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις είναι τώρα πολύ καλύτερα κατανοητό ο λόγος για τον οποίο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε φήμη για εχθρότητα κατά των Τούρκων. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους δηλώσεις σπέρνουν μόνο μίσος και εχθρότητα ανάμεσα σε λαούς. Καταδικάζοντας έντονα αυτές τις δηλώσεις του Πάγκαλου που περιέχουν υψηλές δόσεις ρατσισμού και φασισμού, οι οποίες στοχοποιούν την Τουρκική ταυτότητα, θα ήθελα να ανακοινώσω στην κοινή γνώμη ότι αναμένουμε να ζητήσει συγγνώμη για αυτές τις άσχημες δηλώσεις.»


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)



http://www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις