Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ραβιόλια γεμιστά με λαγό και σάλτσα στι φάδο, από το εστιατόριο "Ήταν ένα μικρό καράβι στην Τήνο


Υλικά

Για την ζύμη:
• 600 γρ. αλέυρι τύπου 00

• 6 αυγά
• Λίγο ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.

1 κουνέλι ολόκληρο χωρίς κεφάλι και εντόσθια
• 800 γρ. κρεμμυδάκια του στιφάδο καθαρισμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο
• Μπαχάρι
• 3 φύλλα δάφνης
• 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
• Ζωμό κοτόπουλο
• 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
• 500ml κόκκινο κρασί
• λίγο ξύδι

Εκτέλεση

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τον λαγό με όλα τα υλικά μαζί στους 150 βαθμούς για 3-4 ώρες σε πολύ καλά κλειστή γάστρα.

Όταν είναι έτοιμος αφαιρούμε πολύ προσεκτικά τα κρεμμύδια και τον λαγό και σουρώνουμε την σάλτσα.

Μόλις κρυώσει το κρέας το ξεψαχνίζουμε από τα κόκκαλα και το ψιλοκόβουμε πολύ.

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτά φύλλα, κόβουμε και γεμίζουμε ραβιόλια.

Τα βράζουμε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό και μετά τα περνάμε από ένα τηγάνι με την σάλτσα και τα κρεμμυδάκια.

Σερβίρουμε με γραβιέρα Τήνου τριμμένη στον χοντρό τρίφτη.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις