Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Αθερινόπιτα

Υλικά


1 κιλό αθερίνα
1 κρεμμύδι σε ροδέλες

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ασπράδια αυγών
½ κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
καλαμποκάλευρο ( όσο πάρει για να γίνει ένας μέτριος χυλός )
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά την αθερίνα και την στεγνώνουμε με λίγο χαρτί, να φύγουν τα πολλά νερά.

Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε την αθερίνα, το αλάτι, τις ροδέλες του κρεμμυδιού, το αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ και τ' ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια), μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια. Ο χυλός πρέπει να μην είναι σφικτός, αλλά μέτριος προς αραιός.

Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πατώντας το ελαφρά.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές για τρία τέσσερα λεπτά.

Το σερβίρουμε με λεμόνι. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγο μαϊντανό.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις