Υλικά
1 κιλό αθερίνα
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ασπράδια αυγών
½ κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
καλαμποκάλευρο ( όσο πάρει για να γίνει ένας μέτριος χυλός )
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την αθερίνα και την στεγνώνουμε με λίγο χαρτί, να φύγουν τα πολλά νερά.
Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε την αθερίνα, το αλάτι, τις ροδέλες του κρεμμυδιού, το αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ και τ' ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια), μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια. Ο χυλός πρέπει να μην είναι σφικτός, αλλά μέτριος προς αραιός.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πατώντας το ελαφρά.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές για τρία τέσσερα λεπτά.
Το σερβίρουμε με λεμόνι. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγο μαϊντανό.
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ιωαννα Κουσκουση. Τον ταπωσα τον Κασσελακη…
-
Καλαμάτα: Η στιγμή που ο ψαροντουφεκάς ανοίγει τον σάκο και αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό
-
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κουνγκ Φου, Najm Al-Din Akioz, ξεδιπλωσε μια Παλαιστινιακη σημαία κ χόρεψε τον χορό της Dabka στην τελετή απονομής
-
Τι πίστευε ο Άδωνις; Ότι τα "ανθρωπάκια" δε θα απαντήσουν; Ότι θα τον φοβηθούν; Τα "ανθρωπάκια" σου απάντησαν Άδωνι.
-
Παρά τις διορθώσεις επι διορθώσεων, της νέας Συνθήκης Πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταργήθηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου