Υλικά
1 κιλό αθερίνα
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ασπράδια αυγών
½ κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
καλαμποκάλευρο ( όσο πάρει για να γίνει ένας μέτριος χυλός )
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την αθερίνα και την στεγνώνουμε με λίγο χαρτί, να φύγουν τα πολλά νερά.
Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε την αθερίνα, το αλάτι, τις ροδέλες του κρεμμυδιού, το αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ και τ' ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια), μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια. Ο χυλός πρέπει να μην είναι σφικτός, αλλά μέτριος προς αραιός.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πατώντας το ελαφρά.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές για τρία τέσσερα λεπτά.
Το σερβίρουμε με λεμόνι. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγο μαϊντανό.
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.

Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η αρχή του καλοκαιριού σηματοδοτεί για πολλούς μια εποχή χαλάρωσης, ταξιδιών και ελεύθερου χρόνου, αλλά η περίοδος αυτή δεν φέρνει ξεγνοια...
-
Όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικά μπορεί να γίνουν τα τσιμπήματα κουνουπιών ειδικά κατά τους θερμότερους μήνες.
-
Το αρχηγείο της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών της Μοσάντ ανακοίνωσαν ότι έπληξαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.
-
Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, τόνισε ότι «η άμεση στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ θα μπορού...
-
Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο δείχνει ένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου