Υλικά
1 κιλό αθερίνα
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ασπράδια αυγών
½ κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
καλαμποκάλευρο ( όσο πάρει για να γίνει ένας μέτριος χυλός )
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την αθερίνα και την στεγνώνουμε με λίγο χαρτί, να φύγουν τα πολλά νερά.
Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε την αθερίνα, το αλάτι, τις ροδέλες του κρεμμυδιού, το αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ και τ' ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια), μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια. Ο χυλός πρέπει να μην είναι σφικτός, αλλά μέτριος προς αραιός.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πατώντας το ελαφρά.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές για τρία τέσσερα λεπτά.
Το σερβίρουμε με λεμόνι. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγο μαϊντανό.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο άτυχος άνδρας, κάτοικος Καμαρών Αιγιαλείας, αισθάνθηκε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία και
-
Υπάρχουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από την έναρξη της λειτουργίας του πιλοτικού συστήματος καμερών στην Αττική.
-
Η απώλεια της γιαγιάς του από άνοια ήταν η αφορμή για να αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία του εγκεφάλου. Σήμερα, ο Dr. Clint Steele κρο...
-
Ο σύζυγος κάθεται στον καναπέ στο σαλόνι κάνοντας συνεχώς ζάπινγκ ανάμεσα σε δυο κανάλια όταν από το βάθος ακούγεται η φωνή της συζύγου:
-
Αυτοψία στο χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας, στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αλ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου