Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Εν ψυχρώ δολοφονία Έλληνα επιχειρηματία στο Τορόντο- Σοκαρισμένη η ομογένεια

Ο Μάθιου Στάικος, διευθύνων σύμβουλος μίας εταιρείας τεχνολογίας, πυροβολήθηκε εξ' επαφής στην περιοχή Γιόρκβιλ του Τορόντο.
Ο 37χρονος Έλληνας επιχειρηματίας βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος έπειτα από τις αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς περίπου στις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας.

Μέχρι στιγμής, οι έρευνες της αστυνομίας έχουν πέσει στο κενό ενώ άγνωστο παραμένει εάν ο άτυχος άνδρας δεχόταν απειλές για τη ζωή του.
Συγκλονιστικό πάντως, είναι και το μήνυμα του Έλληνα πρέσβη στον Καναδά, Δημήτρη Αζεμόπουλου ο οποίος γνώριζε τον 37χρονο που έφυγε τόσο βίαια από τη ζωή.

“Ο 37χρονος Ματθαίος Στάικος, περήφανος Έλληνας και επιτυχημένος Καναδός πολίτης, μας έκανε όλους περήφανους για την χωρίς όρια αγάπη του στη Μητέρα Πατρίδα και τα μεγάλα επιτεύγματά του στον Καναδά. 
Σήμερα το βράδυ λοιπόν μου είναι ειλικρινά τόσο μα τόσο δύσκολο να πιστέψω την είδηση της απώλειάς του. 
Τον γνώρισα την εποχή που προσπαθούσε να καταξιωθεί. 
Και αμέσως κατάλαβα ότι θα τα κατάφερνε και ότι θα έφτανε ψηλά. Ποτέ μου όμως δεν φαντάστηκα ότι θα έφευγε από κοντά μας τόσο γρήγορα, τόσο άδικα, τόσο βίαια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την είδηση στα καναδικά ΜΜΕ και δεν θέλω να αποδεχτώ ότι αυτός ο υπέροχος Άνθρωπος και Φίλος δεν θα είναι πια ανάμεσά μας. Είμαι σίγουρος όμως ότι η ψυχή του έχει βρει ήδη τη θέση της κάτω από το αιώνιο φως του Θεού στον οποίο και ο ίδιος πίστευε. Τα πλέον θερμά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Μερικές φορές είναι αδύνατο να εκφράσουμε την οδύνη της ψυχής μας. Μια από αυτές τις φορές είναι λοιπόν και αυτή για μένα σήμερα το βράδυ γράφοντας αυτές τις γραμμές για τον φίλο μου τον Ματθαίο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις